Urbanisme

urbanisme

Barcelona museïtzarà part de les cases barates del Bon Pastor

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit conservar algunes de les anomenades cases barates del Bon Pastor com a mostra de l'urbanisme que hi havia a principi del segle XX en aquest barri, que està sent remodelat. Les cases barates del Bon Pastor són una de les quatre promocions que es van construir a la ciutat amb motiu de l'exposició universal que es va fer a Barcelona l'any 1929.

En una nota de premsa, el govern municipal informava ahir que aquests habitatges serviran, entre d'altres usos, per recordar en un futur com eren el barri i els seus habitatges abans de la remodelació que l'Ajuntament està duent a terme des del 2004. La remodelació del Bon Pastor consta de cinc fases, dues d'executades, i preveu la substitució de 784 de les antigues cases barates del barri per 915 nous habitatges construïts amb criteris de sostenibilitat.

Els habitatges que estan en l'illa delimitada pels carrers Biosca, Claramunt i Sant Adrià es qualificaran d'equipament i en un futur s'hi farà una exposició que farà un recorregut històric sobre aquest barri del districte de Sant Andreu. A més, gràcies a aquesta modificació, el barri disposarà d'un equipament que actualment no està previst en el planejament. Així, la superfície destinada a equipaments s'incrementa passant dels 3.458 m² als 5.487 m² de la nova proposta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.