Urbanisme

política

El passeig de Blanes s'aprovarà aquest mes

Costes hi destinarà el 2012 una partida “simbòlica”, segons l'alcalde

El projecte de reordenació del front marítim de Blanes s'aprovarà definitivament aquest mes de setembre, segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó, i el 2012 s'iniciarà “una partida econòmica simbòlica” perquè el projecte pugui adjudicar-se i executar-se el 2013 i 2014 i s'asseguri que no quedarà encallat. El projecte va tenir el vistiplau de tots els grups de l'Ajuntament en l'anterior mandat.

La primera fase comprèn des de la zona de Sa Palomera fins al carrer Mercè Rodoreda, i té un cost de 10,5 milions d'euros. La segona fase és més complexa perquè va des del carrer Mercè Rodoreda fins a la desembocadura de la Tordera i és la zona més castigada pels temporals. En aquest tram intervenen les administracions de l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament per temes d'atermenament i inundabilitat. Per aquest motiu, Marigó va dir que se signarà un protocol entre les tres administracions que ha de fer possible estudiar la zona mentre s'estigui executant la primera fase, “de manera que quan acabin les obres ja pugui començar la segona fase”. Aquest protocol hauria de servir “per buscar solucions que resolguin tots aquests interessos generals”, va dir l'alcalde, que va afegir que s'haurà de garantir que tot el procés administratiu es compleixi “en els terminis que toquen”.

Marigó va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en què van intervenir el portaveu del PSC a Lloret, Joan Bernat, els senadors Rafel Bruguera i Pepa Celaya i el diputat Àlex Sáez. Aquests últims van defensar la “urgència” de la reforma constitucional i van fer un repàs de les inversions estatals a les comarques gironines del 2004 al 2011, i que sumen 2.500 milions. També van criticar la gestió “nefasta” de la Generalitat en la negociació amb Ryanair.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.