Urbanisme

Barcelonès

Els cotxes ocupen l'entrada al camí del riu a l'Hospitalet

Els veïns alerten de l'accés incontrolat de vehicles a una zona per a vianants

S'hi posarà una tanca en breu

La zona d'accés al nou camí del riu Llobregat a l'Hospitalet s'ha convertit en un aparcament incontrolat de vehicles al costat de l'hospital de Bellvitge. Francesc Gago, president de l'associació de veïns de Bellvitge, reclama que s'hi posi una tanca que hi impedeixi l'accés rodat, i que es faci una entrada “amable” i “senyalitzada” del vial llargament reivindicat i aconseguit recentment.

El camí es va inaugurar a principi de setembre, coincidint amb la festa major del barri, quan encara no estava del tot enllestit. Es preveia que les obres acabessin el mateix mes però, segons Antoni Farrero, coordinador d'espais fluvials de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), s'han endarrerit a causa d'un retard en la tramitació de diferents permisos de l'obra amb el Ministeri de Foment, propietari dels terrenys. “En les properes setmanes, quan finalitzi la primera fase del projecte, i maquinària i treballadors deixin l'espai, instal·larem la tanca definitiva per delimitar l'aparcament”, explica Farrero, que assegura que només queden alguns serrells, com ara adequar drenatges i fixar tanques.

Segons l'Ajuntament de l'Hospitalet, després de la inauguració, s'hi han anat fent millores. Tant l'AMB com el consistori són conscients de la presència de cotxes a la zona. “Entenem que es tracta d'una situació transitòria que s'ha d'acabar”, afirma Gago.

LA FRASE

Entenem que és una situació transitòria que s'ha d'acabar per crear un accés amable i senyalitzat
Francesc Gago
president de l'associació de veïns de bellvitge

Arbres i enllumenat, en la segona fase

Les plantacions de vegetació i arbres, i la instal·lació del mobiliari i l'enllumenat es faran al camí en una segona fase, que es preveu que estigui enllestida abans que acabi l'any. Gago destaca la bona acceptació que ha tingut l'accés al riu Llobregat des de Bellvitge: “L'utilitzen moltes persones diàriament.” Els veïns feia anys que reclamaven un vial segur que unís l'Hospitalet amb el riu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.