Urbanisme

urbanisme

La riera de Blanes, tallada al trànsit indefinidament

La via necessita una inversió d'1,2 milions d'euros per garantir-ne la seguretat

El consistori no ho pot pagar i proposa a l'ACA que ho assumeixi a canvi d'aturar altres inversions previstes

Els tècnics municipals i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) han dictaminat que la riera de Blanes necessita obres de millora per valor d'1,2 milions d'euros. “No és urgent, però és necessari”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó. S'han de refer els forjats de tota la riera i arranjar el conjunt de les instal·lacions en els 30 metres més afectats pels aiguats de l'octubre. També va avançar que la riera no es reobrirà al trànsit fins que s'hagin fet aquests treballs. I va per llarg. Per molt llarg. “Serà difícil trobar el finançament”, va dir Marigó, que va descartar que pugui ser assumit per l'Ajuntament.

El govern de Blanes està negociant amb l'ACA arribar a una solució. Marigó els demana que es revisi el conveni vigent i que s'hi incloguin aquestes obres. El conveni –valorat en 5,9 milions d'euros i que és la compensació de la instal·lació de la dessalinitzadora al municipi– preveu projectes com ara la xarxa d'aigua regenerada dedicada al reg o la construcció d'un dipòsit d'aigua potable al Turó d'en Montells. Aquests s'hauran d'aturar o replantejar si l'ACA accepta assumir les obres de la riera. Pel que fa a l'immoble afectat pels aiguats, el número 54 del carrer Joaquim Ruyra, ja s'hi han acabat els treballs, valorats en 401.000 euros més 16.000 dels reallotjaments.

S'ha convertit en “l'edifici més segur de tota la Rambla”, segons l'alcalde. Ara, però, i amb urgència, s'estan arreglant unes altres esquerdes al subsòl de la riera. Aquests treballs, que van començar dimarts i duraran prop de tres setmanes, costen 87.000 euros. L'Ajuntament vol que aquestes partides també les assumeixi la Generalitat.

LA XIFRA

1,7
milions d'euros és el cost total de les obres pendents a la riera, les ja fetes i les despeses dels reallotjats.

Marigó vol que es netegin les rieres rurals

L'Ajuntament també vol que l'ACA assumeixi les despeses de condicionar les rieres rurals. Aquestes són potestat dels propietaris agrícoles i, de fet, els pagesos de Blanes ja han començat a pagar alguns treballs. Però la feina és molta, tal com va explicar l'alcalde Marigó: “Com que fa tan temps que no s'arregla, hi han d'entrar màquines i tot; hi ha molta acumulació de canyes i s'ha de treure l'acumulació de sorra del fons”, va explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.