Urbanisme

Alcoi ha de redactar el Pla Especial de Protecció del Centre Històric com diu la sentència de l'Estambrera

El regidor Paco Agulló diu que s'ha de definir una delimitació de l'entorn del BIC i concretar quines activitats es poden realitzar al seu voltant

L'Assemblea d'Esquerra Unida d'Alcoi s'ha reunit per tal d'estudiar els següents passos a donar com a conseqüència de la sentència que anul·la la llicència d'obres dels edificis de l'Estambrera. Segons ha explicat Paco Agulló, regidor i portaveu de la formació d'esquerres a l'Ajuntament d'Alcoi: “D'acord amb la sentència aquests edificis, a hores d'ara, no haurien d'existir perquè no es pot construir sense llicència i la llicència atorgada pel Partit Popular és il·legal”.

Pel que fa als passos a seguir per l'Ajuntament i ja que la sentència és ferma, perquè ni l'administració local ni l'empresa constructora han interposat cap recurs, Agulló explica que, en primer lloc, tal i com explica el jutge “cal redactar un Pla de Protecció Especial del Centre Històric (declarat Be d'Interès Cultural per la Conselleria), perquè a hores d'ara totes les llicències s'han de complir amb una normativa que no existeix. És un instrument imprescindible que no va fer el PP per tal d'aplicar el seu model d'urbanisme a la carta (la barra lliure a l'especulació), model que ara la justícia ha desacreditat”.

Sobre les correccions en els actuals edificis ja construïts a l'Estambrera, Agulló explica que “d'acord amb el Pla s'haurà de concedir una nova llicència d'obra”. Per a Esquerra Unida, és el Pla, per tant, qui determinarà les accions o modificacions necessàries dels immobles per a que s'ajusten a la legalitat.

Per últim, el regidor assevera que “el problema és el mateix que amb la Rosaleda, els anteriors gestors polítics, amb la connivència de determinades empreses privades i, fins i tot, alguns tècnics, han creat un greu perjudici per a l'Ajuntament d'Alcoi i, per tant, per a les butxaques de tots els alcoians i alcoianes”.

“Cal que les responsabilitats siguen depurades —diu Agulló—, si els responsables d'aquests desgavells no desapareixen de la política local per voluntat pròpia, continuen sent un perill potencial per a les arques públiques i per a la ciutat en general, així que caldrà estudiar i depurar les responsabilitats tant dels tècnics com dels polítics que han actuat en la Estambrera”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.