Urbanisme

urbanisme

El nou passeig Canalejas de Girona tindrà vuit miradors i es farà el 2013

El consistori enllesteix el projecte de reurbanització, que convertirà el passeig en una zona d'enllaç cap al centre de la ciutat

Es preveuen uns sis mesos d'obres

El projecte de reurbanització del passeig Canalejas de Girona preveu la creació de fins a vuit miradors sobre l'Onyar que permetran dotar de més atractiu turístic aquest carrer cèntric de la ciutat. Així ho preveu el projecte tècnic que han desenvolupat els arquitectes municipals i que està pràcticament tancat. Es tractaria de set balcons sobre l'Onyar que farien uns 2 metres de llargada i un altre mirador més gran en el qual es preveu situar una mena de grada perquè es pugui contemplar la nova perspectiva de les cases sobre el riu Onyar. El projecte s'acabarà de tancar la setmana que ve, però es calcula que el cost oscil·larà entre els 700.000 i 800.000 euros, i els tècnics preveuen que en un termini d'uns sis mesos es pugui fer aquesta reurbanització.

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, subratlla que el nou passeig Canalejas “es convertirà en un passeig de ciutat que ha de transformar la nova arribada i sortida de la ruta turística dels visitants a Girona”. El projecte urbanístic preveu que el carrer se situï tot a un mateix nivell per afavorir la sensació de passeig perquè enllaci amb la plaça de Sant Agustí o plaça Independència. Per aquest motiu, la zona de calçada s'unificarà amb la resta de la zona del Barri Vell i es farà amb llambordes.

El treball més complicat del projecte de reurbanització és la recol·locació dels elements que ara ocupen el passeig Canalejas a la rodalia més immediata, com són els aparcaments de motocicletes, els contenidors i la zona de càrrega i descàrrega. La previsió és que els contenidors siguin soterrats en dos punts als carrers Berenguer Carnicer i Real de Fontclara, on hi ha els cinemes Albéniz. També en aquest carrer s'hi situaran els aparcaments de motos, com ja hi ha ara sobre la vorera. El govern municipal vol mantenir l'estil de fanals antics perquè s'adiuen amb l'entorn que se li vol donar, i es destaca “la voluntat del projecte per embellir una zona plenament turística i a tocar del punt de benvinguda”.

En la planificació municipal, es calcula que si s'aprova el pressupost per al 2013, ja que el govern està en minoria, l'obra es podria executar en el segon semestre.

LA XIFRA

700.000
euros
es preveu que costi la reurbanització d'aquest carrer, que suposarà un canvi radical de l'aparença actual.

LA FRASE

El passeig Canalejas ha de ser un nou passeig de ciutat dins de la ruta turística que fan els visitants
Carles Ribas
regidor d'urbanisme de Girona

Passeig continu, sobre la taula

El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, també posa sobre la taula un projecte de futur que podria permetre transformar aquests miradors que es preveuen en aquest primer projecte en un passeig continu. Això suposaria guanyar espai per sobre mateix del riu per crear aquest passeig i afavorir una imatge insòlita cap a les cases de l'Onyar i sobre el Barri Vell. Tot i això, aquesta proposta quedaria com una hipòtesi de futur per quan fos possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.