Urbanisme

Ampliaran el camp de golf de l'Àngel de Lloret i hi faran un hotel i la seu del club

El consistori aprova un pla especial urbanístic que permetrà tenir unes instal·lacions de màxim nivell

L'aposta de Lloret per potenciar el turisme esportiu i de qualitat continua i l'Ajuntament ha aprovat recentment un pla especial que permetrà l'ampliació del camp de golf de l'Àngel a un mínim de 18 forats, així com la construcció de la seu del club i un hotel de màxima qualitat. L'objectiu d'aquestes instal·lacions és crear un camp de golf, adaptat al màxim a l'actual, per tal que permeti el foment, la iniciació i la pràctica del golf per a tot tipus de jugadors. Les instal·lacions que es preveuen permetran acollir competicions professionals del més alt nivell de qualitat. El projecte inclou un camp de 18 forats, amb dos bucles de 9 forats amb sortida i arribada a les proximitats de la seu del club. Tot plegat amb les característiques de disseny que el facin apte per a la celebració de grans competicions, i un camp de pràctiques als voltants de la seu del club, de màxima amplitud per posicions de joc i zona coberta per la pràctica sota la pluja o amb condicions climatològiques adverses.

El projecte considera l'emplaçament de la casa de la seu del club clau per a l'ordenació del conjunt i l'optimització funcional del recorregut de golf. Per això, es proposa amb una arquitectura minimalista i en una posició pròxima a la construcció actual, que es proposa enderrocar. La plataforma on s'ha d'emplaçar la seu del club també servirà per l'accés d'un hotel de màxima categoria situat al costat de ponent de casa de la seu. També es planteja un aparcament arbrat exterior a la mateixa plataforma, complementat per un de soterrat a l'hotel. L'aparcament exterior té previstes unes 119 places i, a més, es preveuen aproximadament 108 places soterrades. Aquest aparcament es considera suficient per atendre la demanda específica que pugui generar la pràctica esportiva i la demanda de l'hotel, a més de poder acollir sense problemes les possibles eventualitats

Les edificacions de l'hotel i la seu club se situen a prop l'una de l'altra per poder compatibilitzar accessos i, així, minimitzar l'impacte paisatgístic. De manera separada i a l'altre costat del camí de Sant Pere del Bosc, sense que es visualitzi des d'aquest, es preveu la construcció d'un petit magatzem soterrat per a adobs i fitosanitaris i una petita benzinera per al servei exclusiu del camp de golf.

L'edifici del magatzem amplia la part de gestió de manteniment i les seves oficines, vestidor del personal, el magatzem de maquinària i tren de rentat també soterrats. La coberta de l'edifici serà amb acabat vegetal i integrada a la nova morfologia del terreny. El sostre màxim total previst per aquest conjunt edificat és de 1.500 m² i es troba en una posició soterrada respecte del camí de Sant Pere del Bosc. S'hi accedeix des d'un altre camí que es preveu ajustar-lo a la nova configuració. Al costat d'aquest últim camí també s'hi preveu un aparcament lineal per algun vehicle de servei. La posició del conjunt és troba a ponent de la plataforma on s'emplaça l'hotel i la seu del club, tot compatibilitzant els itineraris de manteniment.

Potenciar el turisme de qualitat

El nou pla general de Lloret preveu que el municipi faci un gran esforç per fomentar activitats econòmiques dins del sector terciari, turístic, hoteler, de serveis, oci, i de noves tecnologies. Per això es va incorporar al POUM un conveni urbanístic que feia possible completar el golf de l'Àngel a divuit forats per poder permetre ampliar l'oferta esportiva, fomentar el turisme qualitatiu, i també en el desenvolupament d'aquest pla.

L'edificabilitat màxima del sector, objecte del pla, és de 12.000 m², dels quals 8.000 m² es podran destinar a ús hoteler, 2.500 m² per a la seu del club i la resta, és a dir 1.500 m² a magatzems (semisoterrats amb coberta vegetal), i sense computar edificabilitat uns petits serveis higiènics. I tot això, bé sigui utilitzant les Casetes de l'Àngel conservant els voltants, bé sigui amb un màxim de 4 casetes de fusta tractada (de 3 x 3 m) i dues edificacions soterrades amb cobertura vegetal destinada al control de bombament del camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.