Urbanisme

Urbanisme

Les obres de Can Juncadella no s'aturen, però se'n revisarà el permís

L'Ajuntament de Lloret diu que els treballs d'ampliació del galliner continuaran el seu curs fins que hi hagi un nou dictamen d'Urbanisme i a pesar del mandat parlamentari

La comissió d'Urbanisme revisarà l'acord que es va prendre el juliol del 2010 per mitjà del qual es van autoritzar les obres d'ampliació del galliner de Can Juncadella, de Lloret de Mar. Així ho va manifestar ahir el director general d'Urbanisme, Agustí Serra, després de presidir la comissió territorial a Girona i en resposta al mandat parlamentari perquè s'aturin les obres esmentades. El Parlament va acordar dimecres per unanimitat que s'aturin les obres de Can Juncadella.

Serra va subratllar que no és competència d'Urbanisme frenar els treballs, i va dir que aquesta és una responsabilitat municipal. I, per la seva part, l'Ajuntament de Lloret de Mar va indicar que les obres tenen tots els permisos i que aquestes no es poden aturar si la comissió d'Urbanisme no ho dictamina. “Farem el que se'ns ordeni des d'Urbanisme”, van manifestar fonts del consistori.

El director general d'Urbanisme es va comprometre a “analitzar la motivació que va donar lloc a l'autorització de les obres i revisar l'informe fins a l'últim aspecte” i, a partir d'aquí, “decidir si es rectifica o es ratifica el sentit de l'informe”. Amb tot, Serra va recordar que el POUM de Lloret, aprovat l'any 2007 i en plena vigència, exigeix la restitució d'una edificació preexistent –l'antiga granja– i permet recol·locar el sostre de construcció. I en aquesta mateixa línia va argumentar que l'autorització d'Urbanisme que ara és qüestionada pel Parlament de Catalunya es va donar basant-se en el POUM. De tot aquest afer, Serra va dir que allò que li sap més greu és que hi hagi un tècnic de la comissió territorial d'Urbanisme que estigui imputat, una decisió que va qualificar de “fora de lloc”.

Acusació particular

SOS Lloret, l'entitat que ha denunciat les presumptes irregularitats d'aquestes obres, es va mostrar ahir “força contenta” per la decisió del Parlament, tot i que també va mostrar-se “escèptica” pel que pugui acabar passant. L'entitat va anunciar que es personarà com a acusació particular en la causa oberta pel fiscal de mediambient, i en la qual estan imputats dos tècnics, un de l'Ajuntament de Lloret i un altre de la Comissió d'Urbanisme. “Demanarem responsabilitats polítiques i que s'ampliïn les imputacions a tota la comissió territorial d'Urbanisme”, va afirmar Esteve Dalmau, portaveu de SOS Lloret.

LA FRASE

S'hauria de buscar els responsables polítics que hagin donat aquestes llicències
Esteve Dalmau
portaveu de sos lloret

Llum verd per fer una nova urbanització a Cadaqués

La comissió territorial d'Urbanisme va donar ahir llum verd a l'empresa Custo de Barcelona perquè tiri endavant una urbanització al sector Sa Guarda de Cadaqués. Aquesta autorització ha arribat després de llargues negociacions amb els promotors perquè les cases que s'hi construeixin –un centenar– estiguin situades a les cotes baixes de la zona i es pugui guanyar, d'aquesta manera, espai verd als turons. Així mateix, s'ha aconseguit modificar la viabilitat aprofitant els camins existents. També s'ha reduït el sostre de les cases que s'hi volen fer, però es permet la construcció d'un hotel. “Estem molt contents amb els resultats de l'operació”, va manifestar el director general d'Urbanisme, Agustí Serra. Aquesta urbanització forma part d'un dels plans parcials del POUM de Cadaqués, que està en fase de confecció. D'altra banda, Urbanisme va aprovar ahir definitivament el POUM de Porqueres, que permet la construcció de 613 nous habitatges (230 dels quals són protegits) en els propers 12 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.