Urbanisme

Reunions per eliminar les cases il·legals al “pirulí” i planificar-ne el trasllat

L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament ja té previstes trobades amb els afectats i el defensor de la ciutadania

És la part més delicada del pla del sector

La part més delicada del pla especial de les Pedreres és buscar una solució per al centenar de persones que es calcula que viuen en una trentena d'edificacions il·legals que es van construir fa dècades en sòl públic i que no s'adeqüen al planejament urbanístic de Girona. L'equip de govern de CiU ja ha programat per aquest mateix any trobades amb la comunitat del sector per trobar una solució pactada amb aquestes famílies.

Les negociacions per buscar el consens es portaran directament des de l'àrea de Serveis Socials, ja que es tracta d'una problemàtica amb un important vessant social. Alguns dels residents fa prop de mig segle que viuen en aquest sector i això fa que tinguin uns drets adquirits, encara que les construccions es fessin en sòl públic i de manera il·legal.

L'anterior govern tripartit, ja en els anys 2010 i 2011, havia mantingut reunions amb la comunitat per buscar un lloc alternatiu per fer-hi pisos que permetés recol·locar aquestes famílies. L'objectiu del pla és netejar de construccions il·legals tota la carena de la muntanya, cosa que permetrà tenir grans vistes cap a la part natural de les Pedreres i també cap a la ciutat. Hi ha diverses construccions legals que es respectaran amb el pla.

LES XIFRES

100
persones
es calcula que viuen als habitatges i barraques que s'han construït de manera il·legal al sector.
30
construccions
s'estima que s'han construït en sòl públic i sense cap mena de permís des de fa dècades.

Les potencialitats del “pirulí”

Les construccions il·legals s'estenen per tot el sector de la torre Alfons XII fins a tocar del “pirulí” de telecomunicacions de Girona. El govern ja ha decidit que les cases sense habitants vagin a terra de seguida, mentre es busca una solució per a la resta i s'incrementa la pressió perquè no s'hi facin noves construccions. Una de les possibilitats que estudia el govern municipal és treure profit del “pirulí”, per això preveu parlar amb Telefónica, per mirar si seria possible que fos visitable i per fer que els gironins recuperin l'espai de les Pedreres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.