Urbanisme

infraestructures

Ple extraordinari i monogràfic sobre el batibull d'obres del TAV a Girona

Previsiblement es farà el 23 de setembre i ha de servir per aclarir calendaris i prioritzar les reposicions

Els veïns tornen a demanar unió als grups polítics

L'Ajuntament de Girona farà un ple extraordinari per parlar exclusivament sobre les obres de reposició de la zona afectada pels treballs del TAV al centre de la ciutat. Així ho va anunciar dijous en una reunió amb els veïns i comerciants del sector de Sant Narcís el regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas.

Era una petició que havien fet els veïns, però que també havien apuntat diversos grups a l'oposició en l'últim ple extraordinari de juliol i que ara el govern municipal de CiU recull.

Ribas assenyala que la data més probable perquè es faci el ple monogràfic és el dilluns 23 de setembre. La voluntat és que en el ple ordinari del dia 9 del mes que ve ja es pugui aprovar la licitació dels projectes de reurbanització de la plaça Montserrat i de Bisbe Sivilla, que finalment es van retirar del darrer ple en comprovar que no hi havia el consens necessari.

En la trobada de dijous hi havia també els regidors Pia Bosch i Joaquim Bonaventura (PSC), Jordi Navarro i Anna Pujolàs (CUP), Concepció Veray (PP) i Joan Olòriz (ICV). Tots els grups es van mostrar partidaris del ple amb l'objectiu de marcar conjuntament amb els veïns i afectats “la priorització de les zones a recuperar”, i la necessitat de marcar i planificar amb exactitud “el cronograma de les obres i el pla general d'actuació”.

La desena de veïns i comerciants presents en la reunió de seguiment van reiterar als grups polítics que s'uneixin i deixin de banda les disputes polítiques, i que “pensin que quan voten un sí o un no al darrere hi ha gent que pateix aquestes decisions”. Ribas va anunciar que es tornaran a convocar les comissions de seguiment polítiques amb la voluntat de fer-les cada dos mesos, però el PSC va demanar que es fessin cada mes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.