Urbanisme

Les obres a l'entorn del TAV a Girona prenen forma

Aquests dies s'està treballant intensament en l'enllaç entre els carrers Santa Eugènia i Bisbe Sivilla

Es manté el calendari previst d'acabament dels treballs en aquests carrers i la plaça Montserrat

Els treballs de reurbanització de l'entorn de l'antic parc Central, epicentre de les obres del TAV, van prenent forma. Ahir mateix a la zona del carrer Bisbe Sivilla hi havia molta activitat d'operaris treballant-hi. Davant l'Estació Jove, per exemple, s'han fet les rampes d'accés entre la vorera i el vial i s'estava cimentant part del terra del frontal de l'estació. Per altra banda, continuen els treballs a la zona posterior, on hi ha les palmeres, i ja s'intueix com serà la connexió entre el carrer Bisbe Sivilla i el carrer Santa Eugènia. Al carrer Sivilla hi ha fets els escocells per als arbres, i es veu l'amplada que tindrà la vorera, que serà el doble que la que tenia fins ara. Part de l'antic carrer està obert al trànsit per no perdre places d'aparcament, i a l'altra meitat, amb tanques, s'hi han posat els desaigües i s'està preparant el subsòl del vial per al ferm.

Es manté el calendari

El compromís de l'empresa que duu a terme les obres al Bisbe Sivilla continua essent el d'acabar la reurbanització abans d'agost. No es descarta, però, que quedin detalls pendents, com la instal·lació del mobiliari urbà o acabar de repassar l'obra abans no es doni definitivament per acabada. Avancen adequadament també les obres per acabar la urbanització del carrer Mestre Francesc Civil —a l'altra banda de l'Estació Jove—, que es va rebentar per posar-hi un col·lector nou. La vorera ja està feta, i només falta finalitzar un tram de ferm del vial, on hi ha els aparcaments per a motos. A l'altre extrem de Bisbe Sivilla, continuen els treballs a la plaça Montserrat, que també s'espera acabar a l'estiu. Pel que no hi ha data concreta, encara, és per l'enderroc del transformador que presideix la plaça, i que es podrà treure gràcies al vistiplau d'Endesa i a la cessió que un veí farà de part d'un local perquè s'hi pugui instal·lar el transformador. Els veïns van recollir 2.200 signatures per reclamar l'enretirada d'aquest element.

Mentrestant, el que continua a un ritme lent són els treballs de reposició del parc Central, damunt la llosa de l'estació subterrània del TAV. Les tanques que donen a Bisbe Sivilla s'han enretirat uns metres, i s'hi veuen rases i fileres del que serà el futur carril bici i altres vials. El compromís d'Adif era acabar la reposició aquest agost i, de moment, no han avisat al consistori que es prevegi cap endarreriment.

LA XIFRA

6
anys d'obres
es compliran aquest estiu a la zona afectada per la construcció del TAV a Girona.

LA DATA

08.2014
és el termini
que Adif va donar per les obres de reposició del parc Central i que, de moment, no ha canviat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia