Urbanisme

Blanes estrena una nova plaça arran de mar

Les obres per arranjar el nou espai es van acabar dilluns i ahir ja estava obert

La nova plaça a tocar de l'avinguda de Catalunya es va estrenar ahir a Blanes, després que ja s'han acabat del tot les obres per arranjar el nou espai. Està situada al costat de l'antic pavelló d'esports, un indret que durant molts anys es va utilitzar com a dipòsit de vehicles municipal. Els darrers anys la zona d'havia mantingut sense cap tractament ni urbanització i estava encerclada per una paret d'obra, que va ser per on precisament van iniciar-se els treballs el passat mes de setembre. Ocupa una superfície aproximada de 2.300 metres quadrats, i les obres d'arranjament han significat un cost de 352.783,21 euros, cofinançats amb el Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, així com amb una aportació de l'Ajuntament.

A banda de la nova plaça també s'han arranjat dos àmbits adjacents més per aconseguir que en conjunt harmonitzin estèticament i visualment: a la zona d'accés al pavelló, a tocar de l'avinguda de Catalunya, i a l'espai que hi ha a la vorera oposada, entre l'avinguda de Catalunya i la pujada del carrer del Maresme. L'objectiu que es volia aconseguir amb aquest projecte era ordenar i revalorar tot aquest entorn que gira al voltant de la plaça dels Països Catalans, així com millorar-ne l'aspecte extern. La plaça és a primera línia de mar i al costat d'una de les principals vies d'accés a Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.