Fotografia
exposició
El CaixaForum exposarà ‘Gènesi', de Sebastião Salgado
La mostra, on la natura s'expressa en tota la grandesa i tota la fragilitat, arribarà a Girona el 28 d'octubre
La conscienciació vers el planeta marquen la nova temporada d'exposicions
La nova temporada d'exposicions a CaixaForum Girona comença fort. Les sales d'exhibició de la Fontana d'Or seran el marc, a finals d'octubre, per a una exposició en majúscules. En tots els sentits: per la majestuositat de les fotografies, sigui pel format (de grans dimensions), per l'aclaparament que sent l'espectador davant del paisatge o dels subjectes emmarcats, i perquè són obra d'un dels fotògrafs més prestigiosos, el brasiler Sebastião Salgado.
És així com el 28 d'octubre s'inaugura l'exposició titulada Gènesi, que recull l'emblemàtic treball de l'artista que, durant vuit anys, va recórrer alguns dels paratges més recòndits del planeta per retratar la natura en estat pur. La mostra està formada per una selecció d'un centenar de fotografies en blanc i negre de paisatges majestuosos amb les quals Salgado llança un missatge d'advertència sobre la fragilitat de la Terra i el perill de perdre-la, per l'acció humana. Un mosaic extraordinari on la natura s'expressa en tota la seva grandesa i bellesa, i alhora, un homenatge a la fragilitat del planeta.
La primera destinació de Gènesi va ser les Galápagos l'any 2004. Des d'aleshores i fins al 2012, Salgado va fer un total de 32 viatges per dur a terme aquest recorregut pel món verge, amb parades a l'Antàrtida, Madagascar, Botswana, el parc de Virunga a la triple frontera entre el Congo, Ruanda i Uganda, Alaska, l'altiplà del Colorado als Estats Units, la Sibèria i la selva de l'Amazones, entre d'altres. L'exposició es podrà veure fins al 5 de març del 2017.
Temes socials d'actualitat
La programació de CaixaForum inclourà, també, temes socials d'actualitat. En aquesta línia temàtica, el centre gironí acollirà a partir de dimecres My world. Reptes per a un món millor, mostra organitzada conjuntament amb les Nacions Unides, que donarà a conèixer els nous objectius de desenvolupament sostenible. Gràcies a una museografia que aposta per l'experiència, els visitants coneixeran de manera participativa els testimonis de 25 persones anònimes de diferents països que dialoguen amb personatges coneguts, per presentar conjuntament aquests objectius.
Experiment any 2100 vindrà a l'abril a continuació, i seguint la mateixa
línia temàtica convidarà l'espectador a debatre el futur que vindrà, sempre des d'un punt de vista científic. La mostra introduirà en les anomenades megatendències els grans
canvis que es produeixen lentament en el si de la
societat i que indiquen
cap on sembla que es dirigeix.
Més ‘Accés directe'
CaixaForum donarà continuïtat aquesta temporada a una de les apostes més recents i que no tenen lloc en cap dels altres centres de l'entitat, Accés directe, un cicle de petites exposicions amb què es pretén acostar l'art del nostre temps a l'experiència del públic. Periòdicament es mostren obres de la col·lecció La Caixa d'art contemporani seleccionades per fer pensar en la relació amb el context actual. Enguany, la programació inclourà les obres d'Ester Partegàs i Miguel Ángel Rojas, que parlen de la capacitat de l'ésser humà per alterar químicament la natura.