Administracions

La Casa de la Culla passa a mans d'Aigües de Manresa després del no del Consell

L'organisme municipal potenciarà el camp d'aprenentatge i vincularà el nou projecte al pla Manresa 2022

Hi ha la voluntat de fer reformes a la masia

La Casa de la Natura de la Culla ja està oficialment en mans d'Aigües de Manresa, que a partir d'ara gestionarà l'equipament a través de la Fundació del Parc de la Sèquia. En un acte celebrat ahir, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el vicepresident de l'organisme municipal, Josep Alabern, i la directora del camp d'aprenentatge, Anna Peig, van escenificar el traspàs. D'aquesta manera se segella la desvinculació del Consell Comarcal del Bages després de 25 anys de gestió.

L'objectiu de l'encàrrec de l'Ajuntament –que n'és el propietari– a Aigües de Manresa és “millorar i incrementar els seus usos, pensant en el patrimoni natural i cultural, en la potenciació del regadiu i en altres projectes de ciutat, com ara Manresa 2022”.

La Casa de la Culla acull des del 1991 el camp d'aprenentatge, per on han passat més de 60.000 alumnes i 5.000 professors en els últims vuit cursos per fer-hi activitats d'educació ambiental. També és la seu de la DO Pla de Bages, i recentment s'hi han instal·lat activitats relacionades amb el Geoparc.

En paral·lel a les activitats i als nous projectes, Aigües de Manresa ja treballa en un pla de rehabilitació de la Culla perquè la masia es pugui continuar conservant en bon estat. En paraules d'Alabern, la gestió de l'entitat municipal ha de permetre “crear sinergies” amb la resta d'equipaments que també gestionen (vegeu peça en negreta). Al seu torn, Junyent va afirmar que amb el projecte Manresa 2022 a l'horitzó, “la Casa de la Culla significa tenir un punt d'atracció i un actiu molt valuós”.

El Consell Comarcal del Bages va anunciar la renúncia a continuar gestionant la Casa de la Culla l'abril passat. El seu president, Agustí Comas, va assegurar que ho feien a contracor i motivats per “la migradesa de recursos i els reajustaments”. En 25 anys hi van invertir prop d'1,4 milions d'euros.

LA XIFRA

60.000
alumnes
i 5.000 professors han fet activitats ambientals al camp d'aprenentatge en els darrers vuit cursos.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]