Política

municipal

corrupció

La Crida analitza la corrupció a Sabadell en un lloc web

La formació, integrada a l'executiu local, vol informar i generar un debat ciutadà per “fer net i regenerar” la ciutat

‘Diners i favors' és un mapa virtual que radiografia casos com ara el Mercuri

La Crida per Sabadell, que forma part del quadripartit d'esquerres que governa a la cocapital vallesana, ha posat en marxa el lloc web www.dinersifavors.cat, on recopila totes les informacions i dades relacionades amb la corrupció a Sabadell, fent especial esment al cas Mercuri i Ca n'Alzina, per informar i generar un debat ciutadà que considera que és “necessari” per “fer net i regenerar la ciutat”. Defensa que fins ara només ha sortit a la llum “la punta de l'iceberg” i es compromet a mantenir “viu” el web i a actualitzar “el mapa de la corrupció” que han dibuixat molt visualment amb tot el que continuï sabent-se.

“Cal posar fi a la corrupció i el clientelisme a la ciutat”, assegura Xavi Pellicer, membre de la Crida i un dels autors del web, per anar cap a la regeneració de la ciutat, malgrat reconèixer que no serà fàcil i que caldrà “molta pressió social i política”. El portaveu de la Crida, Lluís Perarnau, va instar el PSC a fer “una reflexió profunda” i no passar de puntetes als anys de bustisme, sinó a fer autocrítica sobre el paper que han tingut.

La Crida ha optat per fer un format molt visual de lloc web en què destaquen un mapa on es detallen les relacions de les diferents persones implicades en casos de corrupció a la ciutat i un càlcul sobre el cost de la corrupció per als habitants de Sabadell, que situen en uns 900 euros per persona.

Segons la Crida, tota la informació que hi ha al lloc web està contrastada i té com a punt de partida la feina duta a terme per Sabadell Lliure de Corrupció, l'ALLAC i l'Entesa per Sabadell. A banda, les idees clau s'han destacat en una exposició itinerant que s'inaugurarà dijous a la Quartera, al costat del casal Capablanca.

LA FRASE

Cal posar fi a la corrupció i el clientelisme a la ciutat de Sabadell per anar cap a la regeneració
Xavier Pellicer
Membre de la Crida per Sabadell

Es presenta ‘Llums i taquígrafs'

La posada en marxa del web coincideix amb la publicació del llibre Llums i taquígrafs, una obra col·lectiva de quatre volums impulsada per la CUP que pretén ser una minuciosa radiografia de la corrupció als Països Catalans en les darreres tres dècades. L'exdiputat David Fernàndez, coautor del llibre –que es presentarà aquest dijous al centre cívic de Can Rull–, va destacar ahir que l'obra inclou el cas Mercuri i el paper que van tenir tots els que van denunciar la manera de governar de l'exalcalde Bustos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia