Música
La Simfònica de Cobla i Corda versiona els clàssics de Llach
‘Tossudament Llach' és el vuitè treball discogràfic de la formació
En el concert, que tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre a l'Auditori de Girona, hi participen Manu Guix, Elena Gadel, Roger Padullés i Beth
Viatge a Ítaca, País petit i Cant de l'enyor són tres de les cançons més representatives de Lluís Llach incloses en l'últim treball discogràfic de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte que impulsa la Fundació Metalquimia i que dirigeix Francesc Cassú. El nou projecte, titulat Tossudament Llach, és el vuitè de la formació i hi participen els cantants Beth i Manu Guix, que ja han actuat diverses vegades amb la SCCC, i s'hi incorporen nous intèrprets de primera línia, com són Roger Padullés i Elena Gadel. El disc es presentarà en un doble concert els dies 25 i 26 de novembre a l'Auditori de Girona.
El nou treball és un recull antològic de la trajectòria de Lluís Llach des dels seus inicis als escenaris fa 50 anys, amb una acurada recopilació d'una cinquantena de les seves peces més significatives, recollides en quinze temes. El resultat serà un doble CD de 90 minuts de durada, amb peces que són algunes només instrumentals, d'altres només cantades i d'altres cantades amb acompanyament instrumental, i que es van combinant.
Les entrades per al concert, que ja estan gairebé exhaurides, són a la venda a 15, 20 i 25 euros. El nou disc, que costarà 15 euros, es podrà aconseguir a partir del dia 25 de novembre als webs de la Simfònica ( www.simfonicadecoblaicorda.cat ) i la discogràfica ( www.musicaglobal.cat ). També estarà disponible a les plataformes digitals Itunes, Spotify i Amazon, entre d'altres. Seguint la línia solidària d'aquest projecte, una part dels ingressos de les entrades es destinaran a la Fundació Àstrid XXI i a Càritas- Empreses amb Cor.
La Simfònica de Cobla i Corda és una formació musical inèdita, intergeneracional, que fusiona tradició i noves tendències, que aposta pels joves talents i que amb cada treball té voluntat d'arribar a nous públics. Neix el 2008, impulsat per l'empresa gironina Metalquimia i per la Fundació Metalquimia, com a projecte musical innovador, amb l'objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que uneixi els instruments de corda i percussió d'una orquestra simfònica convencional i el personalíssim so dels instruments de vent de la cobla. Amb aquesta idea es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines –el projecte pedagògic de l'Orquestra de Cadaqués– per crear la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya.