La concentració de gasos d'efecte hivernacle augmenta a un ritme exponencial

WWF i Allianz avisen d'una crisi climàtica abans del 2050

Quan falten dues setmanes per a la Conferència de Copenhaguen sobre el canvi climàtic, vista per la comunitat científica com una oportunitat crucial per consensuar mesures globals davant de l'escalfament del planeta, l'OMM va presentar noves dades que corroboren «l'escenari més pessimista» del Grup Intergovernamental d'Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC). El secretari general de l'OMM, Michel Jarraud, va explicar que les dades recollides al voltant del món, gràcies a 200 estacions de mesurament dels gasos d'efecte hivernacle, revelen que la seva concentració i l'elevació de la temperatura mitjana global se situen en la part superior de la forquilla pronosticada per l'IPCC. El científic va reconèixer que el món està davant d'«un augment exponencial» dels gasos d'efecte hivernacle, especialment del diòxid de carboni (CO2), que representa el 86% del total de partícules acceleradores del canvi climàtic. Les principals fonts de CO2 són la crema de combustibles fòssils (sobretot petroli i carbó) i la desforestació. Els altres dos gasos que tenen un impacte significatiu en el canvi climàtic són el metà, les emissions del qual procedeixen del cultiu d'arròs, l'explotació de combustibles fòssils i els abocadors, entre uns altres; i l'òxid nitrós, que prové de l'ús de fertilitzants i processos industrials.

D'aquí a quaranta anys

El Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF) i l'asseguradora Allianz, la major del sector a Europa, van advertir ahir que l'escalfament global podria donar lloc a una catàstrofe climàtica irreversible abans del 2050, que causaria danys bilionaris. L'estudi conjunt presentat subratlla que la pujada del nivell dels mars amenaça 136 ciutats de més d'un milió d'habitants a les costes de tot el món i propietats per valor de 18 bilions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.