Rodolfo Candelaria, distingit amb el premi Peix Fregit de Palafrugell 2009

Es presenta avui «Crònica d'un any»

A part del guardó a Rodolfo Candelaria, l'equip redactor del llibre, publicat per Edicions Baix Empordà amb el suport de l'Ajuntament i que arriba enguany a la XXVII edició, també ha decidit atorgar una menció d'honor a Yvette Barbaza, autora d'El paisatge humà de la Costa Brava, en l'any de la seva mort i de la celebració dels 100 anys de la denominació Costa Brava.

Al mateix temps, es concediran els premis Palafrugellenc de l'Any a Lluís Carreras, president del FC Palafrugell, pel centenari de l'entitat; a Pere Costa i Albert Pijoan, coordinador i director de l'Escola Vedruna, que ha complert 150 anys; a Joan Mató, per haver estat distingit com a millor professor d'història amb el premi Memorial Estrella Casas; a Josep M. Mora, medalla de l'esport de la Generalitat, per la seva dedicació al Club d'Handbol Garbí; a Ramon Roqué, com a membre representatiu dels pagesos de Palafrugell que han mantingut la flama de la pagesia encesa i emblema d'una època; a Jordi Rubau i Jordi Grau, del grup d'havaneres L'Arjau, pel nou disc a benefici dels casals catalans a Cuba i per haver cantat a les havaneres de Calella; a Tom Sharpe, autor literari d'origen anglès, resident a Llafranc, des d'on ha escrit part de la seva prolífica obra, i a Montserrat Verdaguer, metgessa de família, per la seva professionalitat i per haver denunciat públicament l'agressivitat de què són objecte els metges de la sanitat pública.

A més, es donarà el premi a la millor iniciativa de l'any al Pessebre Vivent de Palafrugell, que coordina Dolors Llach. I, finalment, s'ha decidit distingir els quatre caps de llista que es van presentar a les primeres eleccions municipals d'aquest nou període democràtic en complir-se 30 anys. Són Albert Juanola, Lluís Medir, Xavier Gómez i Tomàs Ferrer.

Crònica d'un any fa un repàs de tot allò que ha estat notícia al municipi de Palafrugell, fets i personatges, al llarg dels darrers dotze mesos. La presentació d'aquest nou volum anirà a càrrec de la professora i escriptora Núria Esponellà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.