FINA PUIGDEVALL

RESPONSABLE DEL RESTAURANT LES COLS D'OLOT

«A Les Cols entenem el plat i el restaurant com un tot»

QÜESTIONARI

Millor notícia o fet de l'any
El bon moment que passa la gastronomia de les comarques gironines.
Pitjor notícia o fet de l'any
La crisi econòmica, que és fruit d'una profunda crisi de valors i d'una mala gestió dels recursos naturals.
Personatge de l'any
No en podria escollir un. En tots els àmbits n'hi ha de rellevants.
Indesitjable de l'any
No m'agrada pensar-hi.
Assignatura pendent de l'any
Aprendre a desaprendre.

És la responsable del restaurant Les Cols d'Olot. La prestigiosa guia Michelin li acaba de concedir la segona estrella, que l'acredita com un dels millors restaurants de les comarques gironines.

–Amb aquest distintiu, el restaurant Les Cols tanca un any magnífic?
–«Sí. La segona estrella de la guia Michelin 2010 ha significat per a mi i tot el meu equip el reconeixement més important que podíem haver rebut a la nostra feina i a la dedicació de tots aquests anys.»
–Com es paeix aquesta segona estrella?
–«Intentant ser, amb la màxima il·lusió i dedicació, mereixedors d'aquesta distinció.»
–Hi haurà canvis a la carta o en algun altre aspecte arran de la distinció?
–«Continuarem en la mateixa línia. De fet, consolidem una aposta d'anys.»
–L'any 2002 van optar per una reforma arquitectònica molt atrevida que van encarregar a RCR Arquitectes. Es pot dir que completaven així la definició del seu producte d'una manera integral?
–«És cert que la nostra aposta era força arriscada, tant pel que fa a l'aspecte culinari com a l'arquitectònic. Aquest any, però, amb la concessió de la segona estrella ens reafirma que va ser encertada.»
–Quin és el secret del seu èxit?
–«Crec que està en saber entendre que el plat en el seu context, en la seva atmosfera, i el restaurant en la seva globalitat, com un tot. En aquest tot, té tanta importància la cuina com el servei, l'espai, el ritual i tot allò relacionat amb l'experiència gastronòmica. El restaurant Les Cols va ser inaugurat l'11 de maig del 1990 a la masia on vaig néixer. L'any que ve farà 20 anys i em sento molt agraïda d'estar al capdavant d'un nombrós equip cada dia més cohesionat i còmplice d'aquest projecte.»
–Com definiria el tipus de cuina que fa Les Cols?
–«És una cuina íntimament lligada al paisatge que ens envolta, al cicle immutable de les estacions, al producte no viatjat, en un món cada vegada més global i mancat d'autenticitat. Una cuina que ha d'aconseguir ser el reflex de la nostra manera de ser.»
–En el context d'entendre Les Cols com un tot, quins nous projectes tenen?
–«S'han iniciat ja les obres de construcció d'uns espais per a
celebracions.»
–En pot avançar algun detall?
–«Només que en aquests espais la natura hi serà la gran protagonista.»
–Com en la resta d'espais de Les Cols?
–«Sí. A més, ara hem iniciat l'explotació de l'àrea del pavelló de bany de Tossols-Basil, com a zona de pícnic i de lleure.»
–Creu que ha estat un bon any per a la gastronomia gironina?
–«Girona es consolida com a focus gastronòmic per la suma de molts factors: la genialitat de Ferran Adrià i els germans Roca, el factor humà, ressaltant el paper de l'Escola d'Hostalatge de Girona, el producte de les diferents comarques que aglutinen paisatge de mar i muntanya, etcètera.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a