Josep Campistol i Vila

Metge de nens

Josep Campistol i Vila, nascut a la plaça del Gra de Girona el dia 7 de desembre del 1922, va morir ahir a causa d'un accident cerebrovascular.

Va estudiar medicina a la Universitat de Barcelona i es va llicenciar en medicina i cirurgia l'any 1947. Va treballar de metge intern de pediatria a l'hospital Clínic de Barcelona, des d'on es va traslladar a Girona l'any 1951 per obrir un despatx al carrer Santa Clara. Compaginava aquesta feina amb la del servei d'urgències nocturnes, fins que li van assignar una plaça a pediatria, que va exercir durant trenta anys, i en què va visitar més de 60.000 nens.

Josep Campistol va realitzar cursos de reciclatge en el camp mèdic i assistia regularment a les sessions de pediatria de l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on va ocupar el càrrec de professor associat de pediatria per la UAB. També assistia regularment a les sessions setmanals de pediatria de l'hospital Clínic i a les de l'hospital Sant Joan de Déu, també a Barcelona.

A partir de l'any 1965, però, va deixar d'anar-hi i va ser llavors quan va conèixer el professor Roger Jean, que el va posar en contacte amb la clínica pediàtrica de Montpeller, amb la qual ha mantingut un contacte regular durant més de quaranta anys.

Paral·lelament al món de la medicina, Campistol va fundar, l'any 1977, el Grup dels Romanins, una agrupació sociocultural que encara es reuneix un parell de cops a l'any. I des del 1988 ha estat impulsor i coordinador de l'organització de les activitats de la secció de jubilats del Col·legi de Metges de Girona. A més, ha estat un gran aficionat als esports en general.

Josep Campistol Vila estava casat amb Assumpció Plana i Pascual, i deixa tres fills, Jaume, Pere i Josep Maria. La cerimònia exequial en sufragi per la seva ànima se celebrarà demà, dilluns, dia 14, a 2/4 de 5 de la tarda a l'església parroquial de Santa Susanna del Mercadal de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.