Jaume Mercader Miret

Escriptor i artista polifacètic

Jaume Mercader Miret, nascut a Vilafranca del Penedès l'any 1924, va morir el 31 de desembre passat, als 95 anys.

Als 5 anys es va traslladar amb la seva família a viure a Barcelona i un cop acabats els estudis bàsics va començar d'aprenent en diversos tallers d'orfebreria. Un cop acabada la Guerra Civil, va muntar el seu propi taller i va començar la seva obra artística fent repujats en aram. D'aquesta faceta, cal destacar la seva obra a l'altar de Sant Ramon de Penyafort, a la basílica de Santa Maria i de la capella del col·legi Sant Ramon de Vilafranca del Penedès. També és de gran rellevància el seu treball amb vitralls a diverses iglésies de Catalunya. Va estudiar a l'escola Massana on també va fer de mestre.

En la seva vessant d'escriptor podem destacar la seva participació en nombroses edicions d'abans de la guerra i de la postguerra de Vilafranca.

Jaume Mercader va ser guardonat en diversos certàmens literaris per la seva producció poètica que després va reunir en un llibre, XXV sonets triats, publicat el 1990. Aquest mateix any també va publicar Memòries d'un aprenent vilafranquí. Col·laborador de la revista Olerdulae, del Museu de Vilafranca, i de Del Penedès, de l'Institut d'Estudis Penedesencs. Aquesta última entitat li va publicar el seu últim llibre Fets i circumstàncies l'any 2003.

Les seves despulles van ser enterrades dissabte passat al cementiri de Montjuïc de Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.