El rector de la UB substitueix els vicerectors que van dimitir amb personal del seu consell de direcció

El rector de la UB, Dídac Ramírez, va posar fi ahir a la reestructuració del seu equip de govern presidint la presa de possessió de les persones que substituiran els quatre vicerectors de la Universitat de Barcelona (UB) que van presentar la seva dimissió fa uns dies. Carles Carreras Verdaguer ocuparà el càrrec d'adjunt al rector, a més de vicerector de política internacional, mentre que Maria Teresa Anguera Argilaga serà la nova vicerectora de política docent i científica. Gonzalo Bernardos Domínguez és el nou vicerector d'economia i Manel Viladevall Solé, el nou vicerector de professorat. Dídac Ramírez ha nomenat també Josep A. Plana Castellví com a comissionat per al Grup UB, Fundació i TIC.

Amb aquests nomenaments, es tanca la reestructuració de l'equip de govern després de les dimissions dels antics vicerectors de professorat i adjunt al rector, Joan Elias; la vicerectora de docència i convergència europea, Amèlia Díaz; el vicerector d'administració, Rafael Martínez, i el d'innovació i transferència del coneixement, Àlex Aguilar.

Les dimissions van tenir lloc de sorpresa fa unes quantes setmanes, i van estar motivades segons s'ha pogut saber, pel desacord dels vicerectors que van plegar amb el projecte que lidera Ramírez, que fa poc més d'un any que és al capdavant d'aquesta institució: «Pèrdua de confiança», «absència de discussió interna» o «polítiques erràtiques» respecte al personal d'administració i serveis són algunes de les raons que van exposar els docents sortints en les seves cartes de dimissió. Els escrits també deixaven entreveure una crítica a l'aposta per un nou model d'universitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.