Comunicació

Cop de gràcia a TV3

Després de 25 anys en marxa, les emissions de TV3 al País Valencià podrien tenir els dies i fins i tot les hores comptades. Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors del senyal, va informar ahir que el govern de Camps li ha enviat dos requeriments perquè cesse de manera total i immediata les emissions amb l'amenaça d'una multa inassumible per a l'entitat, presidida per Eliseu Climent.

La direcció general de Promoció Institucional del País Valencià adverteix a ACPV que, a partir d'avui, li imposarà una sanció de 60.000 euros cada quinze dies si no talla el senyal. És a dir, en el primer mes (quatre setmanes) la multa pujarà als 120.000 euros, en el segon, als 240.000, i així successivament.

La situació és tan alarmant que ACPV ha convocat d'urgència la seua junta directiva per avui mateix, un òrgan que podria prendre la decisió de suspendre les emissions.

Toni Gisbert, coordinador d'ACPV, en declaracions a aquest diari va subratllar que a hores d'ara tot és possible, fins i tot el tancament. “Està tot obert. Es tracta d'una cosa molt seriosa i per això ens plantejarem totes les possibilitats. Hi ha un menú d'altres opcions però també hi ha aquesta [el cessament de les emissions]”, va exposar.

El govern valencià, que sol fer coincidir les seues embranzides anticatalanistes amb períodes de dificultat política o a les portes d'unes eleccions, com les que tindran lloc al maig –a Corts i municipals–, va modificar el desembre la llei del sector audiovisual, que ara preveu “multes coercitives” per aquells que incomplisquen una ordre de cessament d'emissions.

ACPV interpreta que aquella modificació tenia com a “objectiu únic” una represàlia expressa contra l'entitat. “On s'ha vist que un govern modifique una llei amb l'única intenció de castigar econòmicament una associació cultural sense ànim de lucre fins al punt de buscar el seu ofegament?”, es preguntava ahir ACPV en un comunicat.

La nova maniobra de la Generalitat se suma a l'amenaça d'embargament i de congelació de subvencions també per part de l'executiu valencià a ACPV –la setmana passada–, en cas que no pague abans del 20 de març els 600.000 euros que encara deu en concepte de multes anteriors, també per les emissions.

Els advertiments de sanció del govern de Camps a ACPV transcendeixen a penes un dia després que el portaveu de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, declarara que vol “establir un procés de negociació” sobre l'emissió de TV3 al País Valencià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.