Comunicació

Societat única a la CCMA

Els mitjans públics de la Generalitat s'agruparan en una sola societat dins d'un pla d'eficiència que inclou també reduir salaris, càrrecs directius i instal·lacions

Els sous es retallaran un 5% i s'uniran les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) posarà en marxa la conversió del grup d'empreses en una única societat de mitjans, com a part d'un pla de mesures d'eficiència i optimització de la gestió que va ser aprovat ahir pel consell de govern de la CCMA amb 11 vots a favor i una abstenció. Amb el pla, que també inclou reduir els salaris un 5% i eliminar càrrecs directius i instal·lacions, els consellers de la CCMA volen reduir les necessitats financeres de la corporació i afrontar el fet que no s'ha pogut implantar el preacord del conveni TVC-CCMA per al període 2009-2011, ja que no ha rebut l'informe favorable preceptiu de la Generalitat, segons s'explica en un comunicat de premsa fet públic des de la CCMA.

El consell opina que amb el context econòmic i “la necessitat de constant adaptació a l'entorn audiovisual” que hi ha és “prioritari” millorar l'“eficiència i eficàcia de l'estructura del grup”. A més, afirmen que aquestes decisions “han de permetre mantenir el nivell de qualitat i competitivitat dels continguts i serveis multicanal” que s'ofereixen com “a servei públic fonamental”.

Conveni únic i menys sou

Així, seguint la tendència cap a la unificació del grup, un dels punts del pla és iniciar una negociació col·lectiva que condueixi a un conveni únic per a la futura societat única, a més de prendre mesures, perquè els sous dels treballadors es redueixin un 5% i “per equiparar la reducció salarial a la d'altres serveis públics fonamentals”.

També en l'apartat de racionalització i optimització de la plantilla, es vol actuar sobre les estructures directives i de comandament de les diferents empreses “en el context de l'estratègia de tendir cap a la unificació del grup”.

Menys instal·lacions

Un altre apartat del pla és racionalitzar els espais amb un projecte que afectarà diverses instal·lacions. Així doncs, es preveu traslladar el personal que ocupa l'edifici de la CCMA del carrer Ganduxer de Barcelona a altres seus i també vendre immobles i concentrar delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio. A més, es valorarà “la viabilitat i conveniència” del trasllat de Catalunya Ràdio a les instal·lacions de TV3 a Sant Joan Despí.

Multimèdia i Interactiva

Un altre apartat del pla és l'elaboració d'un projecte que “condueixi a la fusió per absorció” per part de Televisió de Catalunya de els empreses Activa Multimèdia Digital i CCRTV Interactiva. Segons el consell de la CCMA, la fusió permetrà “reduir la subcontractació i ajustar els serveis multicanal” a les necessitats estratègiques del grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.