Comunicació

Cuní estrena ‘8 al dia'

El programa de 8 TV vol explicar el perquè de tot plegat cada tarda a les set del vespre. També tindrà una edició els caps de setmana

Josep Cuní estrena aquest vespre 8 al dia (19.00 h a 22.00 h) que es presenta com un programa que ajudi l'espectador a entendre què ha passat, “vol oferir les claus per entendre un món marcat per la immediatesa”. El programa compilarà l'actualitat de la jornada en vuit grans titulars; s'utilitza aquest número perquè és el número identificatiu de 8 TV. Cadascun d'aquests grans titulars es desenvoluparà a través de qualsevol gènere periodístic, en clau i llenguatge televisius.

Un programa 3D

L'espai de Cuní proposa ser “un programa 3D” ja que “en tots els seus tractaments l'espai serà directe, dinàmic i decidit”. La primera hora tindrà uns continguts més lúdics i entretinguts. 8 al dia anirà evolucionant al ritme de l'actualitat, renovarà els titulars si les notícies canvien, i centrarà la seva tercera hora en una tertúlia en què qualsevol protagonista del dia podrà participar. Hi tindran lloc noms com els de Pilar Rahola, Sergi Pàmies, Rafael Nadal, Juanjo López Burniol, Manolo Milián o Enric Juliana. L'espai també donarà veu a d'altres, menys habituals en la televisió, com Marta Lasalas, Natza Ferrer, Elisenda Camps, Gemma Liñan, Sandra Arenas o Meritxell Barrionuevo des de Madrid. Isabel Isasi-Isasmendi, Carina Verdú, Natàlia Vila, Marc Teixidor i Cristina Iglesias complementen la redacció. El programa també inclourà reporters. La descripció dels fets i la narració de l'actualitat més immediata anirà a càrrec de Pol Marsà i Marta Casagolda, i Marc Villanueva, Ernest Cahué i Gisela Rodriguez investigaran les cares més ocultes de la societat –i denunciaran els problemes que s'haurien d'haver resolt–, així com també el tramat artístic que s'amaga al darrere de les cortines. Antònia Castelló compartirà la responsabilitat de la presentació i Lluís de Nadal assumirà la coordinació de les dades que els espectadors facilitin a través de les xarxes socials, ja que 8 al dia serà un programa interactiu. Dario Porras assumeix la responsabilitat de la informació esportiva. El programa també vol ser un referent en l'efectivitat visual, que el dinamisme en el plató es tradueixi en la imatge. El realitzador és Carles Pàmies. Josep Cuní n'és el presentador i director, i
en la subdirecció l'acompanyen Marta Pujades i Joan Julivert; Ferran Real n'és l'editor. Meritxell
Recorder està al capdavant de l'equip de coordinació. La producció va a càrrec d'Anna Sosa.

Edició de cap de setmana

8 al dia també s'emetrà els caps de setmana. En un format d'una hora, cada dissabte i diumenge, de 20.00 h a 21.00 h, Vanessa Petit presentarà un programa que també serà una recopilació de les notícies que hagin marcat l'actualitat dels últims set dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.