Comunicació

‘Polseres' internacionals

L'ABC nord-americana ultima la compra de la sèrie, que s'emetrà a Mèxic, el Canadà i Corea. Antena 3 també l'ha adquirida

Polseres vermelles va pel camí de convertir-se en la sèrie més internacional de TV3. Després d'haver arrasat a Catalunya la primavera passada, la primera temporada de la ficció creada per Albert Espinosa i dirigida per Pau Freixas es veurà pròximament a països com ara Mèxic, el Canadà, Corea i possiblement els Estats Units. I també s'emetrà a la resta de l'Estat en castellà a través del canal de pagament TNT i d'algun dels canals temàtics de la TDT d'Antena 3. “Estem molt contents”, afirma Espinosa, que destaca la importància de les cadenes que n'estan adquirint els drets. En el cas dels EUA, Filmax, la productora de la sèrie, té molt avançades les negociacions amb la cadena nord-americana ABC, amb qui actualment s'està negociant “el preu de venda”, segons va explicar Mònica Terribas, directora de TV3, divendres al Parlament. Espinosa destaca que es tracta “de la cadena de sèries com ara Mujeres desesperadas, és una passada”. També ressalta que a Mèxic l'ha comprada TV Azteca, que és la segona cadena més important del país, i avança que una cadena australiana en vol fer la seva pròpia versió. És l'excepció. La resta de vendes que s'estan fent són de drets d'emissió, per emetre la sèrie tal qual, doblada. “La veuen molt moderna. Els agrada la fotografia, la direcció del Pau... I veuen que aquí va ser un fenomen social. Busquen atraure els adolescents”, apunta Espinosa.

El creador de Polseres vermelles explica que l'exportació de la sèrie ha estat possible gràcies a l'èxit assolit participant en fires com ara l'Input de Corea, l'Input d'Austràlia i el recent Mipcom de Canes.

Emissió a tot l'Estat

Pel que fa a l'Estat espanyol, els drets en castellà han estat adquirits pel canal temàtic TNT –disponible a les plataformes de pagament Canal +, Imagenio, Orange TV, R i Euskaltel–, que en tindrà la primera projecció, i Antena 3, que l'oferirà en obert en algun canal de TDT (encara no és clar si serà al juvenil Neox o el femení Nova).

“És molt emocionant, perquè s'estan doblant els mateixos actors”, explica Espinosa, que avança que l'estrena a TNT serà el mes que ve i poc després –“amb algunes setmanes de diferència”– s'iniciarà l'emissió en obert a la TDT d'Antena 3.

Una segona temporada “molt diferent” a la primera

Albert Espinosa està immers des de l'abril escrivint els guions per a la segona temporada de la sèrie, que es rodarà l'estiu del 2012 (i, per tant, no és previst que s'estreni a la televisió fins a principi del 2013). Espinosa explica que actualment està gairebé a la meitat de la creació de la temporada –“vaig pel setè capítol de 15”– i que la segona tongada de capítols serà “molt diferent” a la primera. “El to serà molt diferent. No volia que fos igual. A mi m'agrada més aquesta segona que la primera”, assenyala per fer que els fans de la sèrie estiguin encara més expectants.

Polseres vermelles va ser el fenomen de la temporada passada a TV3. A banda de l'èxit televisiu, amb una audiència mitjana de 514.000 espectadors i una quota del 16,1%, també va ser un dels programes més vistos de la cadena a internet i dels més ben valorats en el panell qualitatiu GFK que utilitza TV3 per veure l'acceptació dels seus espais entre el públic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.