Comunicació

El Punt Avui inicia una nova etapa

La societat Hermes Comunicacions ha formalitzat, en junta general extraordinària, l'entrada de l'empresari gironí Joaquim Vidal i Perpinyà com a principal accionista del grup

El fins ara vicepresident del grup, Joan Vall i Clara, ha estat nomenat nou conseller delegat del grup

La societat Hermes Comunicacions, editora d'El Punt Avui, ha formalitzat aquest matí, en el transcurs d'una junta general extraordinària d'accionistes, l'entrada de l'empresari gironí Joaquim Vidal i Perpinyà com a principal accionista del grup. Vidal, propietari de l'empresa Cosal (Comercial de Serveis Alimentaris SA), de Valvi Supermercats i de Televisió de Girona, ha adquirit el paquet d'accions que fins ara era a les mans de l'empresari Joan Bosch i Roura. L'acord de la junta general d'accionistes posa fi així al període d'interinitat iniciat el 16 de febrer passat, quan els dos empresaris van signar i fer públic el preacord que s'ha formalitzat aquest matí. En el transcurs de la junta general, Joaquim Vidal ha nomenat el fins ara vicepresident del grup, Joan Vall i Clara, nou conseller delegat del grup amb totes les funcions executives. Joan Vall és l'únic membre del consell d'administració que continua, atès que la resta del consell d'administració d'Hermes (Joan Bosch, Jordi Bosch, Isabel Bosch, Joan Ribas, David Marca i Esteve Vilanova) van presentar ahir mateix la seva renúncia. Joaquim Vidal ha nomenat nous membres del consell d'administració dos dels seus tres fills, Eduard i Lídia Vidal, i també Esteve Colomer, director financer del grup Valvi.

Joaquim Vidal ha mostrat la seva satisfacció per l'acord i ha mostrat la seva intenció de vincular en un futur immediat més empresaris al projecte editorial. L'acord de venda ha anat precedit d'una junta general ordinària d'accionistes del grup en què s'han aprovat els comptes anuals. Entre altres punts, l'acord de venda preveu que l'accionista majoritari s'ha fet càrrec del passiu del grup i s'ha compromès a una inversió per sobre dels 7 milions d'euros per assegurar la viabilitat del projecte. Vidal ha anunciat durant la seva intervenció un pla de viabilitat del grup, que edita també la revista Presència i que manté vincles amb El9 Esportiu i L'Econòmic, que passarà per una reestructuració de l'equip directiu de cara a reforçar el lideratge de la marca no només en paper sinó també en el món digital. “Hem iniciat una nova etapa, però ens vénen nous reptes per als quals necessitarem nous companys de viatge que ja hem començat a buscar”, ha afegit el nou accionista principal durant la seva intervenció en la junta general extraordinària. L'empresari ha fet referència igualment a la vocació nacional del rotatiu assegurant que el diari no és només un conjunt de notícies sinó també un projecte de país, amb un referents de catalanitat molt clars.

El Punt Avui neix de la fusió de dues capçaleres històriques: Avui (nascut el 1976) i El Punt (el 1979), i és líder de la premsa editada només en català, amb 245.000 lectors de mitjana i amb 33.000 exemplars certificats per l'OJD el 2011. El Punt Avui informarà més àmpliament demà, en la seva edició digital i en la de paper, de les dues juntes celebrades aquest matí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.