Necrològiques

A reveure, Pilar Alonso Roura

Perruquera

Dimarts a la tarda una trucada de telèfon em donava la notícia: la Pilar Alonso Roura, la petita de les tres germanes, que, juntament amb la segona, la Fina, va posar en marxa en ple cor del Barri Vell fa més de seixanta anys la perruqueria Fina, situada en un pis del carrer de la Força, en una escaleta al costat de la impremta Marquès.

Aquells anys es treballava els diumenges i tot, el negoci va anar prosperant i les mans de la Fina, que era la talladora, van arribar a agafar un gran renom a la ciutat, i es varen expandir. En marxar varen obrir al final del carrer Nou a mà dreta, més o menys on hi va haver El Niu o can Muntasell. Anys més tard, per ampliació, varen obrir abans d’arribar a ca la Caterina, i el local donava al carrer Nou i Sant Francesc. D’aquí ja va arribar la jubilació i s’ho va quedar en Teo perruquer.

La Pilar ens ha deixat quasi sobtadament, tot i que darrerament havia tingut problemes de salut. Era la que portava les manicures, la Fina tallava i tenien diverses noies de personal. Era molta la gent de la província que venia a Girona a ca la Fina, ja que va arribar a tenir gent important de la nostra ciutat. Tenen una altra germana, la Maria, que sempre va treballar a les oficines de la fàbrica Grober fins a la seva jubilació a Bescanó.

Tres germanes solteres que sempre havien viscut juntes. La Pilar, a qui dèiem “la petita”, tenia un caràcter bromista i sempre en tenia alguna per dir. Recordo la darrera vegada que hi vaig parlar, va estar tan contenta! Em va dir: “Truca’m, sisplau.”

Avui, a les 4 de la tarda, li diran adeu a la parròquia del Mercadal, la seva parròquia, on tinc la seguretat que moltes senyores aniran per dir-li adeu i fer costat a la Fina i la Maria en aquests moments tan especials de dir adeu a una germana amb qui has compartit tota una vida.

Pilar, no he tingut temps de dir-te que en Raimon no fa un mes que t’ha precedit. De ben segur que el trobaràs. Digue-li que el trobo a faltar i no em puc acostumar a estar sense ell.

Descansa en pau.

(*) M. Carme Ribas i Mora és filla dels fundadors de la Granja Mora i germana d’en Raimon

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia