La Fundación Autor encarrega una obra simfònica al compositor tarragoní Ramon Humet

La Fundación Autor i AEOS (Associació Espanyola d'Orquestres Simfòniques) han encarregat obres simfòniques per a la temporada 2010/2011 a onze compositors de l'Estat espanyol, entre els quals s'hi troba el tarragoní Ramon Humet. Aquest compositor i professor del conservatori de Vila-seca ha estat escollit per escriure una nova composició simfònica que estrenarà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC).

L'any 2008, Ramon Humet va guanyar el premi Ciutat de Tarragona de composició amb la peça titulada Gagaku. Aquest guardó s'afegia als altres tres reconeixements importants que ha rebut anteriorment la seva obra: el XXIV Premi Reina Sofia (amb la partitura Escenas de pájaros), el premi internacional Olivier Messiaen de l'Orquestra Simfònica de Montreal (amb Tres nocturns) i el premi Joaquim Rodrigo-Villa de Madrid. L'any 2006 també va obtenir el premi beca Xavier Gols per a composició musical de l'Ajuntament de Tarragona per l'obra Escenes del bosc. 2n quadern, Xavier Gols, in memoriam. Humet ha estudiat amb Gerry Weil i Harriet Serr a Caracas (Veneçuela) i amb Josep Soler a Barcelona.

El principal objectiu d'aquesta iniciativa de la Fundación Autor, que es convoca per cinquè any, és fomentar la creació de noves peces i contribuir a la seva programació per les diferents orquestres espanyoles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.