25 anys de «Gent del barri»

La telenovel·la de la BBC «Eastenders», que TV3 va emetre a finals dels anys vuitanta i que ha servit de model per als serials propis, celebra demà els 25 anys amb un especial en directe

  • Lou, Arthur i Pauline, en una escena dels primers temps. T V3.
  • VÍDEO: Escena més vista de la telenovel·la

Pauline, Michelle, Angie i Den del pub Queen Victoria, Dot Cotton bevent sempre un suc de tomata..., són personatges que es van fer populars per als catalans el 1987, quan TV3 va emetre el serial de la BBC Eastenders amb el nom de Gent del barri. De fet, TV3 i ETB van ser les primeres cadenes en llengua no anglesa que van emetre la sèrie.

Gent del barri explicava la vida quotidiana dels habitants d'un barri popular de Londres. A través de la comunitat de veïns d'Albert d'Square, es tractaven els problemes de la societat urbana actual: problemes entre pares i fills, l'atur, la droga, els emigrants, embarassos adolescents... Gent del barri va ser una font d'inspiració per a La granja, que va formar part del programa de Joaquim Maria Puyal, La vida en un xip, segons recorda J.M. Baget i Herms en el llibre sobre la història de TV3. El cor de la ciutat es va emmirallar també amb Gent del barri.

Gent del barri, que celebra demà els 25 anys amb un episodi en directe, manté encara alguns rècords: l'episodi en què en Den li dóna els papers de divorci a l'Angie, el dia de Nadal del 1986, és el més vist en la història de les telenovel·les a la televisió britànica.

el comentari

Atrevida en temes socials

BARBARA LEONARD

Gent del barri ha estat més atrevida que d'altres telenovel·les de llarg recorregut com Coronation Street, la veterana, amb 50 anys en antena. Gent del barri va ser pionera a abordar qüestions com ara la sida. Coincidint amb l'aniversari, aquesta setmana, els polítics britànics han lloat la sèrie perquè ha esdevingut un fòrum on debatre assumptes socials. Al llarg d'aquests anys, la incorporació d'actrius famoses i estimades pel públic ha estat una de les claus per mantenir espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.