L'exalcalde de Cabrera, imputat per prevaricació pel tancament del Calipso

Si els propietaris del prostíbul o la fiscalia sol·liciten el judici haurà de asseure's al banc dels acusats

La magistrada del jutjat d'instrucció número 2 de Mataró ha acabat la investigació sobre el tancament del prostíbul Calipso. El procés judicial arran de la querella criminal per prevaricació presentada pels propietaris del local es va iniciar fa tres anys. Ara, la jutgessa considera que hi ha prou indicis per pensar que tant l'exalcalde, Carles Rocabert, com el secretari de l'Ajuntament tenien coneixement que l'acord que signaven era «arbitrari i contrari a dret». Queda provat, segons la magistrada que el que s'acordava en aquest document s'oposava frontalment al que havia dit el mateix alcalde uns mesos abans, quan reconeixia la concessió del permís mediambiental del local per exercir-hi la prostitució. A més, l'auto també recull que no es podia justificar aquest canvi de criteris en els informes tècnics desfavorables. En els arguments, la jutgessa també descarta que aquests fets representessin un delicte de falsedat documental, tal com denunciaven els propietaris del local.

Arran de la decisió judicial, tant el ministeri fiscal com l'acusació particular poden acusar o decidir que s'arxivi el cas. Això últim és el que demana l'advocat de la defensa dels dos imputats, al·legant que la discussió sobre la legalitat de l'acord ja es va tractar pel contenciós administratiu i no cal per via penal. El recurs presentat assenyala també que tots dos imputats van declarar ja davant la jutge, i que van actuar creient que s'ajustaven a la legalitat. L'advocat de la defensa apunta també, tal com recull de la darrera sentència del TSJC, la complexitat jurídica de la matèria per la diversitat de normatives que existeixen sobre l'exercici de la prostitució en locals públics de lliure concurrència.

El procés d'instrucció arriba al punt i final després que el TSJC s'hagi pronunciat sobre la denegació de les llicències, sense donar íntegrament la raó a cap de les dues parts.

EL PROTAGONISTA

CARLES ROCABERT
«El Calipso no complia amb la normativa i no podia estar obert. Vam actuar correctament

«El Calipso no podia estar obert»

L'exalcalde de Cabrera de Mar, Carles Rocabert, manifestava ahir la seva sorpresa després de conèixer a través de la premsa l'auto en què se l'imputa per un presumpte delicte de prevaricació. L'advocat tant de Carles Rocabert com també del secretari municipal s'afanyava ahir mateix a presentar el seguit d'al·legacions per demanar a la jutgessa que s'arxivi la causa presentada, arran de la querella criminal presentada pels propietaris del prostíbul.

Al mateix temps, l'exalcalde de Cabrera de Mart defensava l'actuació que l'any 2005 el va portar a ordenar el tancament del prostíbul. «El Calipso no complia amb la normativa vigent i no podia estar obert de cap manera. Hi havia riscos per a la gent que hi treballava i és clar que vam actuar correctament convençuts que seguíem allò que marca la llei», afirmava recordant que una de les sentències del contenciós administratiu els és favorable en aquest sentit. Ara és l'acord que va signar el mateix alcalde el que ha portat a la jutgessa a trobar-hi indicis de delicte i a imputar-lo per un presumpte delicte de prevaricació.

La decisió de la jutgessa arriba un mes després que el Tribunal Superior de Justícia es pronunciés sobre uns altres dos contenciosos administratius que tenen el local Calipso com a protagonista. Un és en contra de la denegació de la llicència d'activitats i l'altre pel permís d'obres que demanaven els propietaris per fer reformes al local. Mentre es reconeix que l'Ajuntament no ho ha fet del tot bé denegant la llicència d'activitats, ja que anteriorment el mateix alcalde ho havia reconegut, també es diu que no s'havia demanat bé el permís d'obres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.