El PSC de Torredembarra denuncia al Tribunal de Comptes irregularitats en la contractació d'un arquitecte

El tècnic va cobrar 22.040 euros pel seguiment d'una obra tot i no tenir contracte

El PSC ha fet arribar al Tribunal de Comptes una sèrie de fets que considera «irregularitats» sobre la contractació de l'arquitecte que va supervisar les obres del pàrquing Filadors, Jaume Vila Fontcuberta, exdiputat de CiU al Parlament de Catalunya i ara coordinador de l'àrea d'Urbanisme a l'Ajuntament. Segons consta en la denúncia, des del mes de juliol passat i fins al seu nomenament com a coordinador el passat mes de febrer, el tècnic ha rebut fins a 22.040 euros en factures sense control pressupostari (que l'alcalde ha hagut d'autoritzar després que la interventora les aturés), ja que no tenia cap contracte vigent. De fet, l'arquitecte va començar la seva relació amb el consistori amb un contracte menor que s'extingia a l'abril, i que es va ampliar tres mesos més. Quan es va intentar, però, tornar-lo a renovar per tercera vegada, un informe del secretari va impedir-ho perquè ja s'havia assolit el límit de 18.000 euros establert per als contractes menors.

Segons denuncia el PSC, a partir d'aquest moment l'arquitecte va continuar treballant pel consistori i enviant mensualment factures, que fins i tot van cobrir el seu període de vacances. Els socialistes fan constar en la denúncia, a més, que a la plantilla municipal hi havia prou personal per assumir aquestes tasques, i reclamen que el cost econòmic que això ha suposat sigui «reintegrat» a la hisenda municipal.

Mandat del ple

L'alcalde va assegurar ahir que està «tranquil» pel que fa a la denúncia, ja que tot el procediment es va fer «correctament». En aquest sentit, Masagué recorda que l'arquitecte va ser nomenat en un ple supervisor de les obres del pàrquing Filadors i que, per tant, basant-se en aquest mandat, podia continuar cobrant per la seva feina.

Estudien presentar una segona denúncia

Les factures que va rebre aquest arquitecte per haver supervisat les obres del pàrquing Filadors –entre altres tasques que se li van encomanar– no són les úniques que han aixecat la sospita del PSC. Segons va explicar el portaveu del grup, Enric Grangel, s'està estudiant la presentació d'una segona denúncia davant del Tribunal de Comptes, en aquest cas pel pagament d'unes factures en concepte de direcció d'obra a l'empresa a la qual es va adjudicar la redacció del projecte. Segons Grangel, la interventora municipal va aturar també aquestes factures, ja que «no consta que se'ls hagi atorgat la direcció d'obra». L'alcalde, però, va explicar que tot el problema respon a la rapidesa amb què es va haver d'elaborar i adjudicar el projecte, que es va finançar amb el fons estatal d'inversió local de l'any passat. «Les factures s'aturen perquè no hi va haver temps de fer un concurs, ja que llavors se'ns hauria esgotat el termini i hauríem perdut la subvenció.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.