Necrològiques

Josep Roca, ‘Pistola’, l’home dels 1.000 gols

Ens ha deixat en ‘Pistola’.

En Josep Roca, Pistola, l’home dels 1.000 gols, va néixer a la Cellera de Ter el 1935 i en el seu dia va defensar els colors del Cellera CF, l’Anglès, el Girona, l’Olot i el Balaguer, entre d’altres. El diari esportiu El Mundo Deportivo li va atorgar el III i IV premi com a màxim golejador de la categoria les temporades 62/63 i 63/64. El 23 de juny de 1973 la Federació Catalana de Futbol li va fer entrega de la Medalla de la Lleialtat Esportiva per no haver estat mai expulsat de cap camp de futbol. El 4 de juliol de 1973 se li va atorgar la medalla de plata de la Federació Catalana de Futbol. El 2003 la Diputació de Girona li va fer entrega de la Medalla de l’Esport.

L’especialitat d’en Pistola era la rematada de cap, en què, amb la seva empenta i valentia, s’emportava tot el que tenia davant. Ell i pilota, juntament amb els seus marcadors i el porter, entraven dins de la porteria en un veritable espectacle digne de gladiadors. Més d’una vegada havia jugat amb algun dit del peu trencat després de fer jornal i mig a la feina.

Pistola, no sé si vas néixer massa aviat per a la pràctica del futbol, ni el preu que tindries ara mateix al mercat, però el que sí que puc dir-te és que els Ramos, Piqués i companyia se n’haurien vist un munt per marcar-te. El pànic escènic que infonies als teus contrincants amb la teva presència al terreny de joc segur que seguiria tenint efecte avui en dia.

Pistola, sé que aquest darrers anys de la teva vida els teus t’han cuidat com un rei, però malauradament com a tots els humans t’ha arribat la teva hora, pots estar ben satisfet del pòsit que has deixat com a bon espòs, pare de família, amic dels teus amics i, naturalment, un gran esportista que feia tremolar els que tenien la difícil tasca de marcar-te.

*De la directiva del CE Anglès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia