Objectiu: la llotja del Camp Nou

A tres mesos de les eleccions, sis socis volen aspirar a substituir Laporta

Sandro Rosell continua sent el principal favorit, segons les enquestes

Tothom continua molt pendent del moment que es pronunciï Soriano

Dissabte quedaran tres mesos exactes per a la celebració de les eleccions en què s'escollirà el successor de Joan Laporta com a president del Barcelona. Els moviments en clau electoral, tot i que encara falten quasi dos mesos per a l'inici del procés electoral, són intensos. Són ja cinc els socis del Barça que han manifestat que seran candidats: Sandro Rosell, Alfons Godall, Jaume Ferrer, Agustí Benedito i Jaume Guixà. També ho farà Ferran Soriano. I tot sembla indicar que no serà l'últim. Des del club es té la certesa que el guanyador serà qui digui l'actual president. El director general, Joan Oliver, basant-se en experiències en eleccions nord-americanes, n'està convençut, i així ho ha manifestat en reunions de la junta directiva. El candidat de Laporta és Godall. Fins ara, però, les enquestes que han fet tots els candidats donen el triomf a Rosell, amb un marge ampli sobre la resta. Però, com que encara falten tres mesos per al dia de la votació, els altres aspirants creuen tenir temps per retallar la diferència i desbancar a qui ara per ara és el favorit. Per aquest motiu fa temps que tots treballen de valent buscant el contacte directe amb els socis i definint els seus programes i equips de treball.

Rosell.

Com a favorit, la seva tàctica és parlar poc. Té una potent candidatura que treballa des de fa anys i que està ben definida. Tindrà tres vicepresidents: Josep Maria Bartomeu (esportiu), Javier Faus (econòmic) i Jordi Cardoner (social), i empresaris importants com ara Carles Vilarrubí, Manel Arroyo i Ramon Pont. L'acompanyen també, entre altres socis, els exdirectius Jordi Monés i Jordi Moix. Ha visitat centenars de penyes, tant de Catalunya com de fora del país, i ho continua fent. També ha pronunciat conferències venent la seva imatge empresarial. Ahir mateix, va participar en un col·loqui del Global Sport Forum, en què es va mostrar favorable a mantenir el logotip de l'Unicef a la samarreta. «És una gran acció a mig i llarg termini; que en el món del màrqueting són 6, 7 o 8 anys», va dir. Rosell tindrà la seu al carrer Urgell, però no es presentarà oficialment fins que s'iniciï el procés electoral.

Godall.

És el candidat de Laporta. L'actual vicepresident primer va fer pública la seva intenció el 25 de gener a la seu electoral que va obrir aquell mateix dia a la ronda de la Universitat. Més Barça és el lema de la seva candidatura. En el seu equip seran molt importants Xavier Sala i Martín i Magda Oranich. També l'acompanyaran directius actuals com ara Macià, Auset, Bagués i Cubells. Ha presentat ja la iniciativa Grada 2.6, que consisteix a reunir-se amb aficionats a la seva seu per veure els partits que el Barça juga lluny del Camp Nou. L'equip té la intenció de començar en breu a presentar àrees del seu programa.

Ferrer.

L'actual vicepresident de patrimoni va anunciar que seria candidat dies després que el Barça guanyés el mundial de clubs i després de fracassar les converses que va tenir amb Godall per fer una única candidatura continuista. Estrenarà aviat seu, al carrer Fontanella de Barcelona, tot i que només serà per treballar, ja que creu que no ha de presentar el seu programa fins que comenci el procés electoral. Serà també quan dimitirà del seu càrrec. No ho farà abans, tot i que Laporta l'està convidant a fer-ho, per controlar que des de dins no es jugui en favor de Godall. Té el suport de cinc directius: Perrín, Castro, Colomer, Bagués i Borràs, i ha incorporat l'empresari Carles Ayats. L'exdirectiu Joan Franquesa podria anar amb ell. Està fent treball de camp, viatjant i visitant penyes i associacions. I està molt satisfet de com els socis estan rebent el seu programa.

Benedito.

Exmembre de diferents comissions del club, va marxar enfrontat a Laporta i el mes de desembre passat va anunciar que seria candidat. Des de llavors se n'ha fet un tip, de visitar penyes, buscant ser reconegut entre els socis. També s'ha entrevistat amb els partits polítics i amb empresaris catalans importants. Té seu a la plaça de Sant Jaume i un ampli equip de treball. El seu discurs és clar i s'està estenent entre els socis. Pot ser una de les sorpreses agradables del procés.

Guixà.

Va intentar ser candidat l'any 2006, però no va aconseguir les signatures necessàries. Ho prova per segon cop amb la bandera de ser alternativa al laportisme. Ha demanat la dimissió del president perquè considera que està utilitzant el club per fer carrera política. Ha incorporat a la seva candidatura Jaume Sobrequés, Mercè Morales, Emma Gamper (néta del fundador del club) i Joan Segarra, fill del capità del Barça de les cinc copes.

Soriano.

L'exvicepresident econòmic no ha anunciat encara si serà candidat, però ho farà aviat. Ho té decidit després de trobar solucions per a la companyia aèria Spanair, que presideix, i ho anunciarà quan acabi de parlar-ho amb els membres del consell d'administració. Marc Ingla, exvicepresident de màrqueting i esportiu del club, tornarà a ser la seva mà dreta. La setmana passada va sopar amb els directius que van marxar amb ell després de la moció de censura del 2008. Albert Vicens està disposat a acompanyar-lo i ho podrien fer Toni Rovira i Josep Vilaseca. Murtra i Cambra són partidaris de no participar-hi. Ara per ara té la intenció de liderar un projecte en solitari i de convertir-se en el principal rival de Rosell, però no ha descartat encara aliances.

Al marge d'aquestes opcions, poden aparèixer altres. Es parla de Rexach, Castells... El grup de Minguella i Medina, que va abandonar Majó, busca un cap visible. Es pronunciaran després del clàssic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.