Joan Rovira versiona clàssics de la història de la música pop i «soul»

El músic de Camarles presenta avui el seu projecte a El Cau de Tarragona

Joan Rovira (Camarles, 1982) es va llicenciar a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), en concret en el grau superior de saxo. Com a saxofonista, ha participat durant molt de temps en l'escena jazzística de Barcelona i ha col·laborat amb molts grups i projectes, com la participació en la gravació del disc Azul de Muchachito Bombo Infierno o en el musical Grease. L'estiu del 2007, va formar la banda Arangu amb vuit músics més. El grup, d'estil latin-funk, va enregistrar un disc i va tocar en moltes sales i festivals. Però a principis d'enguany el grup es va desfer i el músic ebrenc va decidir emprendre un projecte en solitari, Joan Rovira Acústik, una proposta musical de petit format en què es transfigura en home orquestra, ja que canta i toca la guitarra, el que en diu «pedalera d'efectes» i un bombo electrònic: «Crec que és un format molt original perquè la variada sonoritat que aconsegueixo, sempre en directe perquè no utilitzo pregravats, contrasta amb la cruesa de la posada en escena.» I amb aquest format, el músic interpreta versions de les cançons amb què va créixer, el que ell en diu «música negra». «M'hi ajuda la meva veu [esquinçada]. De fet, defineixo el meu estil com soul-pop». Rovira se'n surt molt bé amb interpretacions com Every breath you take de The Police, o Black or white de Michael Jackson. Stevie Wonder, Otis Redding, Ray Charles, Marvin Gaye, Sam Cooke, George Benson, Eric Clapton, The Rolling Stones i James Brown són alguns dels músics que versiona Rovira.

El músic també està component temes propis que espera poder enregistrar aviat en un disc. Els va component a poc a poc, atès que ell mateix també s'encarrega de la promoció i de la contractació de concerts. De moment, en té previstos per tot Catalunya fins al pròxim mes de juny i també farà incursions a Madrid, Itàlia i Londres, ciutat on arribarà el 15 d'abril amb Olga Pes, cantant que també li farà de telonera en el recital d'avui a El Cau. El Perelló, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Santa Bàrbara, Tarragona altre cop (el 22 d'abril a La Vaqueria) i Reus són altres ciutats de la demarcació on tocarà Joan Rovira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.