La Processó del Silenci de Badalona sortirà aquest any amb un pas menys

El Misteri de la Flagel·lació necessita reparacions i els organitzadors busquen finançament

El Misteri de la Flagel·lació no és un dels passos amb més valor històric de la processó del Silenci. Es va construir després de la Guerra Civil i no és, per tant, un dels conjunts més antics dels que surten al carrer per la processó de dijous sant tot i que té el seu valor artístic, tal com explica Josep Maria Rojo, membre del patronat de la processó. El pas dels anys fa necessària una intervenció per restaurar algunes parts malmeses, i també cal fer reparacions al carro que transporta el pas quan surt a la processó. Per fer front a les reparacions, els responsables de la processó tenen previst fer una col·lecta entre els fidels. També s'havia demanat una subvenció a l'Ajuntament de Badalona, que no ha arribat. El consistori contribueix cada any en algunes despeses de la processó, com ara l'edició del programa, segons Rojo, però el fet que no es tracti d'un conjunt artístic de primera magnitud ha fet que es denegués la subvenció.

La processó del Silenci començarà com cada any quan ja sigui ben fosc. A les deu de la nit, el Cant de la Passió a la façana principal de l'església de Santa Maria donarà inici a un cerimonial que portarà els passos a fer un recorregut amb inici als carrers de Dalt la Vila més propers a l'església. El recorregut s'estendrà per alguns carrers del barri de Coll i Pujol abans d'iniciar el viatge de retorn cap a Dalt la Vila. Al final del recorregut es farà la Celebració de la Paraula. El pas de la processó estarà il·luminat només per les espelmes dels participants i anirà acompanyat del silenci solemne que li és característic, un exemple de «bellesa sòbria i serena, a la catalana, respectuosa amb les altres cultures que conviuen amb la nostra», segons paraules de Jaume Aymar, consiliari de la processó.

Sentiment andalús, a Llefià

Un altre centre neuràlgic de la Setmana Santa a Badalona esdevindrà, un any més, els barris de Llefià i de la Salut. Serà Divendres Sant amb la processó del Sant Enterrament de Crist, organitzada per la Confraria del Santíssim Crist Redemptor i Nostra Senyora de la Soledat de Badalona. El seguici sortirà a dos quarts de set de la tarda de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua de Llefià, i es tancarà a la parròquia del barri de la Salut pels volts de les onze de la nit. Durant el seu camí, les diferents imatges que conformen la processó seran càlidament rebudes per les saetas dels fidels, entre ells els integrants de la Tertúlia Flamenca de Badalona. La processó –que passarà, entre d'altres, per Pérez Galdós, Marquès de Sant Mori, Doctor Bassols i passeig de la Salut– estarà formada per 300 participants, entre els quals la confraria de la Virgen de la Cabeza de l'Hospitalet.

santa coloma de gramenet

Obert el termini per sol·licitar parades per la diada de Sant Jordi

el punt

L'Ajuntament de Santa Coloma ha obert el termini perquè llibreries i entitats de la ciutat puguin sol·licitar el permís per participar a la fira que tindrà lloc durant la diada de Sant Jordi, el proper 23 d'abril. Les associacions i llibreries colomenques interessades a posar una paradeta amb llibres i roses hauran de fer arribar les sol·licituds al servei de Cultura de l'Ajuntament, mitjançant una instància que s'ha de presentar a l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC). Els interessats tindran fins al proper 14 d'abril per sol·licitar un espai a la fira, que cada any s'instal·la a la plaça de la Vila per celebrar Sant Jordi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.