Urbanisme

Els antics safaretjos de la Baixada de Palau de Castellar seran rehabilitats d'agost a desembre

Els serveis tècnics municipals de Castellar del Vallès ja han enllestit el projecte de reforma de l'edifici dels antics safaretjos de la Baixada de Palau. L'equipament és seu, des de 1997, dels cursos de formació ocupacional de cuina oferts per la regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació i, amb l'actuació, es podran adaptar a les noves necessitats i ajustar-se als requisits que marca la Generalitat. Tot i això, les obres de rehabilitació, que es portaran a terme d'agost a desembre, també tenen un altre objectiu, que és recuperar el valor arquitectònic de l'edifici, que forma part del catàleg d'immobles d'interès històric de la localitat.

La inversió, xifrada en 110.000 euros, es finançarà a través del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local, i incidirà principalment en la reforma interior de l'equipament, que passarà a tenir una superfície útil de 165 m². En aquest sentit, s'enderrocaran les divisòries existents i s'habilitarà un espai central que contindrà els serveis sanitaris i un entresolat de 20 m², que es farà servir com a magatzem. Aquest volum separarà l'interior de l'equipament en dos grans àmbits: la cuina –amb les seves zones de cocció, preparació i postres, a més d'un rebost– i l'aula menjador. També s'eliminarà el sostre fals existent; es recuperaran les antigues finestres que donen al pati de l'edifici i que actualment estan tapiades; i es renovaran els paviments, els revestiments i el conjunt de les instal·lacions, que incorporaran plaques d'energia solar tèrmica per a la producció d'aigua calenta sanitària i sistemes d'il·luminació eficient.

Pel que fa a l'Esplai Sargantana, que desenvolupa les seves activitats a l'edifici, un cop comenci la rehabilitació es desplaçarà cap al local de l'antiga fusteria municipal situada al carrer de Sant Llorenç, i que també serà objecte d'una adequació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.