Societat

Concentració a Barcelona contra l'extermini de coloms

Unes 70 persones es congreguen a la plaça Sant Jaume per demanar a l'Ajuntament que deixi de convocar concursos públics per matar les aus

L'entitat Ánima Naturalis recorda que la població de coloms creix tot i els sacrificis massius

Unes setenta persones s'han concentrat aquest diumenge a la plaça Sant Jaume per protestar contra els plans de l'Ajuntament de Barcelona de matar 65.000 coloms en un any.

L'entitat defensora dels drets dels animals Ánima Naturalis ha qualificat els sacrificis de “genocidi”. En aquest sentit, la directora de l'entitat, Aïda Gascón, ha argumentat que la matança de coloms “no és efectiva i, a més a més, no és ètica”.

Per això, ha proposat mètodes alternatius de reducció de la colònia: “Si s'habiliten colomars urbans, ha explicat Gascón, es poden enretirar els ous. També se'ls pot subministrar pinso anticonceptiu. Ara bé, perquè aquesta mesura sigui efectiva, però, ha d'anar acompanyada d'una política de sensibilització perquè els ciutadans no donin de menjar a les aus”, ha considerat Gascón.

A Basilea, durant 4 anys es va poder reduir la població d'aquestes aus a la meitat mitjançant aquests mètodes.

Casualment, el líder ecosocialista a Barcelona i tinent d'alcalde de Barcelona, Ricard Gomà, ha presenciat la protesta des del balcó de la casa consistorial. Des d'allà, el polític d'ICV seguia la jornada castellera amb la qual els castellers de Barcelona commemoraven el seu 41è aniversari.

L'equip de govern municipal del qual forma part Gomà va convocar l'abril passat un concurs públic per a trobar una empresa que mati 65.000 coloms, un 25% de la població total de la ciutat, on viuen més de 250.000 aus d'aquesta espècie. L'empresa cobrarà 1,80 euros per colom mort.

Gascón ha recordat que la població de coloms ha crescut a pesar dels sacrificis massius. El 1991, un cens va permetre saber que hi havia uns 185.000 aus a Barcelona. Des de llavors, l'ajuntament captura i mata coloms. Gascón ha recordat que el 2008 es van matar 20.000 exemplars, l'any passat en van ser 40.000, i aquest any han de ser 65.000, i ha considerat que aquest augment suposa un fracàs d'aquest mètode.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia