Salut

L'hospital d'Olot diu que les responsabilitats de la retallada seran de Sanitat

El departament li comprarà 1,8 milions menys en serveis que no pas el 2010, un 8% menys

El centre es veu amb cor de retallar-ne 0,6 i d'afegir-n'hi 0,5

El patronat de la Fundació Hospital Sant Jaume d'Olot es planta davant del departament de Sanitat i diu que, fent un esforç, només pot assumir 1,1 milions d'euros de retallada, ficant-n'hi la meitat dels recursos estalviats en altres exercicis. Sanitat li demana retallar 1,8 milions, per ajustar-se al 8% menys dels recursos que li donarà el Catsalut respecte del 2010. Ara, el patronat ha fet arribar l'acord de la junta al departament i li remarca que, en cas que no l'accepti, que dicti els serveis que vol que es deixin de fer sota la seva responsabilitat. “Que tingui clar que serà el responsable davant dels treballadors i professionals de les decisions, així com de les responsabilitats jurídiques i d'atenció davant els usuaris”, diu l'acord.

El patronat entén el moment difícil per què passa la sanitat pública, manté que vol contribuir a ajudar a solucionar-ho, però també recorda que l'hospital d'Olot no ha tingut mai dèficit i s'oposa al fet que la retallada afecti a tots per igual. “N'hi ha molts que fa temps que retallem”, ha sentenciat l'alcalde i president del patronat, Lluís Sacrest. Segons ell, no pot ser, a més, que al mes d'abril se'ls demani una retallada del 8 per cent, ja que aplicar-la d'ara a finals d'any suposaria que fos del 10 i el 12 per cent. Després d'estudiar totes les possibilitats, el patronat ha xifrat en el 5% la retallada que pot fer.

LA XIFRA

25
és el pressupost en milions
de la fundació, que inclou atenció primària, hospital, geriatria i pisos assistits.

LA XIFRA

500
és el nombre de
treballadors que té l'hospital Sant Jaume d'Olot: 450 són fixos i la resta, eventuals.

S'operarà menys per cataractes i pròtesis

La retallada provindrà de l'estalvi en la gestió i sacrificis –no cobrir vacants per vacances, allargar el tancament estiuenc entre 15 i 20 llits i les llistes d'espera de cataractes i pròtesis (mesures que suposen una reducció d'uns 600.000 euros; la resta provindrà d'estalvis)–. La qualitat del servei i els llocs de treballs fixos estan garantits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.