Salut

salut

Suport dels treballadors del Trueta a la tancada

Tots els sindicats que formen part de la junta de personal, a excepció de Metges de Catalunya, exigeixen el manteniment de l'encavalcament de torns

Amenacen amb més mobilitzacions

Més d'un centenar de treballadors de l'hospital Josep Trueta de Girona van assistir ahir a l'assemblea convocada per la junta de personal per informar sobre els episodis que s'han succeït des que, dijous de la setmana passada, van decidir d'ocupar el vestíbul del centre per protestar per la voluntat de la direcció de suprimir els encavalcaments de torns. L'encavalcament de torns es refereix a l'allargament de la jornada laboral que el col·lectiu d'infermeria i de zeladors fa per tal de passar-se la informació sobre els pacients. Per aquest concepte, el personal té vuit dies més de festa i la seva supressió afectaria quinze llocs de treball eventuals.

La presidenta de la junta de personal, Àngels Rodríguez, de CCOO, va explicar, després de l'assemblea, que els treballadors van expressar, de manera unànime, el seu suport a la tancada, de manera que continuarà.

Després de l'assemblea, els representants de quatre sindicats que formen part de la junta de personal (CCOO, CATAC-CTS, SATSE i SAE) es van reunir i van fer un escrit adreçat a la gerència territorial de l'Institut Català de la Salut en el qual es demana la retirada immediata de la mesura de suprimir l'encavalcament de torns. Rodríguez va argumentar que si tant la junta d'infermeria com la junta clínica han reconegut la necessitat de mantenir l'enllaç de torn perquè retirar-lo afectaria l'assistència, la seva supressió no pot formar part de la primera fase de la retallada que s'ha de dur a terme al Trueta, per coherència. La primera de les quatre fases de la tisorada al Trueta havia d'establir únicament mesures de caràcter no assistencial. En el mateix escrit, els quatre sindicats adverteixen que, en cas que no es retiri aquesta mesura, incrementaran el nombre de mobilitzacions. “Actuem en tot moment per l'interès de l'usuari i la bona praxi dels professionals”, s'afirma en l'escrit. Segons exposen, no passar la informació entre torns afecta greument la continuïtat assistencial, la qualitat i la seguretat clínica. I, en segon lloc, afecta substancialment les condicions laborals dels treballadors i cal una negociació amb la part social.

Per avui està convocada una nova concentració davant del centre hospitalari. L'ICS va eludir ahir novament de fer cap manifestació sobre aquest tema.

Els grups de voluntaris exposen la seva tasca

Els onze grups de voluntariat que treballen al Trueta exposen aquesta setmana els seus projectes i fan difusió de la seva tasca en una taula situada a la part interna del vestíbul. Una exposició amb pòsters explica quin és el seu dia a dia. A la taula d'informació hi ha, diàriament, un grup de voluntaris. Avui al matí, hi haurà l'Associació Catalunya contra el Càncer i a la tarda, membres del Voluntariat de Suport en la Solitud. Demà, toca el torn a l'Associació de Gent Gran Voluntària en Ciència i Cultura, Informàtica i Àmbit Social (Asvol). Creu Roja, Gicor i Oncolliga també hi han estat presents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.