Salut

Talls de carreteres contra les retallades sanitàries

Unes 150 persones van protestar per les mesures interrompent el trànsit de manera intermitent a l'entrada de Blanes

També es van fer accions similars a Anglès, Hostalric, Palamós i Breda

Usuaris, treballadors i el col·lectiu d'“indignats” van protagonitzar ahir una jornada de protesta contra les retallades sanitàries en diversos punts de les comarques gironines, sobretot la comarca de la Selva. Durant tot el matí es van fer talls intermitents de carreteres a Blanes, Anglès, Hostalric, Palamós i Breda. L'objectiu de les protestes és demostrar el rebuig a la decisió de la Generalitat de tancar les urgències dels centres d'atenció primària a les nits.

A Blanes, unes 150 persones van anar tallant el trànsit cada cinc minuts a la rotonda de Mar i Murtra, on es van poder veure pancartes amb el lema “Salvem la sanitat”, “No a les retallades!”, “Retallem la corrupció”, “Fes sonar el clàxon contra les retallades” o “Que pagui Millet”. Els manifestants van repartir fullets informatius als conductors. I alguns es van afegir a la protesta fent sonar el clàxon com a mostra de suport.

Suport d'ICV

La protesta de Blanes va rebre el suport del diputat d'ICV Joan Boada, que va assegurar, en declaracions a l'ACN, que les retallades en sanitat són “mesures que signifiquen una davallada de la qualitat assistencial”. Boada creu que l'estalvi de 50 milions d'euros que es pretén aconseguir amb el tancament dels CAP a la nit es podria evitar si es recuperés l'impost del patrimoni que CiU va eliminar o s'apugés l'IRPF a la classe més rica.

Més protestes

També es van fer accions similars ahir a Anglès, a la C-63, i a Palamós, on els talls intermitents es van fer a la C-256 a l'altura del pont de Ferro. També es va tallar cada cinc minuts durant una hora la C-35 en dos punts: a l'altura d'Hostalric, prop de l'enllaç amb l'autopista AP-7, i a pocs quilòmetres, entre Breda i Riells i Viabrea.

Albano Dante, del grup de manifestants de Breda, va dir ahir que estan contents de la resposta i que es plantegen que aquestes protestes puguin ser permanents cada setmana.

Preparen tancades als CAP

Els organitzadors de les protestes contra les retallades sanitàries van explicar ahir que en diversos punts de les comarques gironines s'està plantejant la possibilitat de fer tancades als centres d'atenció primària que el Departament de Salut preveu tancar a les nits. A Breda, per exemple, l'assemblea dels usuaris molestos amb les mesures econòmiques de la Generalitat ja ha decidit que el pròxim dia 12 de setembre, data en què està previst el tancament de nit, un grup de veïns es tancarà dins del CAP per protestar contra aquesta mesura, amb la qual no estan d'acord.

També s'ho plantegen a Blanes i en altres punts de les comarques gironines, segons van explicar ahir fonts de l'organització de les protestes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.