Salut

salut

La vaga de metges afecta més les consultes externes

Les xifres de seguiment que es van facilitar dimarts es van mantenir ahir pràcticament iguals

El seguiment va ser d'un 20% segons l'ICS mentre que el sindicat convoca la xifra en un 73%

El ball de xifres entre el Departament de Salut i els convocants de la vaga de metges es va repetir ahir, de manera gairebé idèntica al seguiment que es va fer dimarts. La Generalitat manté el 20% amb què asseguren que va ser secundada ahir. Pel que fa al sindicat majoritari Metges de Catalunya, el seguiment d'ahir el xifren en un 73%, un seguiment lleugerament superior al de dimarts.

Sigui quina sigui la xifra real, el fet és que ahir a l'hospital Josep Trueta de Girona els efectes de l'aturada es feien notar. Especialment en el sector on s'atenen les consultes externes programades. A la una del migdia, només hi havia dotze pacients esperant per ser visitats. En un dia normal a la mateixa hora, la zona acostuma a estar plena d'usuaris i de molt més moviment.

Segons fonts de l'Institut Català de Salut, va xifrar el seguiment a Girona en les consultes externes en un 37%, xifra molt superior al 20% general amb què el mateix ICS valora el seguiment entre centres hospitalaris i d'atenció primària a les comarques gironines.

Per als responsables de la salut catalana, el seguiment més alt a les comarques gironines es va produir als centres hospitalaris amb un 23,1%, en front del 15,4% dels centres d'atenció primària. També xifren en un 9% el seguiment en centres de salut mental, i en un 5,7% als centres sociosanitaris.

Segons les dades del sindicat, en canvi, el seguiment a la zona gironina va ser d'un 80% als centres d'atenció primària i d'un 74% als centres hospitalaris.

On menys es va notar la incidència de la vaga va ser en el sector d'urgències, que presentava l'aspecte habitual: gent esperant en llits al passadís, familiars esperant a la porta, i metges i infermeres atrafegats anant amunt i avall.

LA XIFRA

12
pacients eren els que feien cua ahir per ser atesos a la una del migdia a les consultes externes del Trueta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.