Salut

salut

Salut busca uns terrenys alternatius per al nou Trueta

La prioritat del conseller Boi Ruiz és ressituar el centre hospitalari de referència a la ciutat de Girona

Avança que per l'any que ve no hi haurà cap partida pressupostària per al projecte

El Departament de Salut ha demanat a l'Ajuntament de Girona que busqui uns terrenys alternatius als previstos pel tripartit per construir el nou hospital Josep Trueta. El tripartit volia construir el nou Trueta just davant de l'edifici actual i enderrocar el vell un cop executades les obres. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va argumentar ahir a Girona que el projecte originari té un seguit de condicionants i inconvenients, com ara el desenvolupament de les obres de construcció de manera paral·lela al funcionament de l'hospital, que fan aconsellable buscar un emplaçament alternatiu. Així mateix, Salut s'ha posat en contacte amb la Universitat de Girona per saber quins espais necessita per a la Facultat de Medicina, perquè, al seu entendre, són dos equipaments que han d'estar vinculats.

Ruiz, que ahir va visitar el nou centre de consultes externes del Trueta, va advertir que el projecte del nou hospital “és a molt llarg termini”. “El que ens ha passat sempre és que hem fet els projectes quan teníem diners i quan els anàvem a executar, s'havien acabat. Ara és el moment idoni per fer un projecte sòlid, sense presses, perquè, quan el tinguem acabat, esperem que la situació econòmica hagi variat i puguem iniciar-lo”, va manifestar Ruiz. En aquest sentit, va descartar que en el pressupost de l'any que ve es pugui incloure cap partida per al projecte. “No sabem quin pressupost tindrem per l'any vinent, però fins que no tinguem el projecte, no podem posar-hi un calendari de desenvolupament real. El repte ara és trobar una alternativa que millori les condicions que plantejava l'emplaçament inicial”, va dir. El conseller de Salut només preveu la possibilitat de traslladar el projecte fora de Girona si en aquesta ciutat no es trobés un espai idoni. I va subratllar la importància de dissenyar un projecte que cobreixi les necessitats assistencials futures tot reforçant el paper d'hospital terciari.

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, si bé va evitar concretar quins són els espais alternatius en estudi, va assegurar que la ciutat “té encara moltes possibilitats”. I pel que fa a la possibilitat que el nou Trueta es faci a Salt en lloc de Girona, Puigdemont va dir que és “aventurat” pronunciar-se en aquest sentit. “Salt forma part de la solució dels serveis sanitaris de la regió sanitària de Girona i el diàleg amb Salt, sigui on sigui el Trueta, és obligatori i indispensable”, va manifestar.

El conseller de Salut va inaugurar ahir oficialment les III Jornades en TIC i Salut que s'han fet al parc científic i tecnològic, i després va visitar les instal·lacions de Dipsalut.

LES FRASES

Fins que no disposem d'un nou projecte, no podem posar un calendari de desenvolupament
Boi Ruiz
conseller de salut
La ciutat de Girona té encara moltes possibilitats quant a terrenys disponibles per fer el nou Trueta
Carles Puigdemont
alcalde de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.