Salut

salut

Reduccions d'estómac per endoscòpia a la Bofill

La tècnica és molt útil en el tractament de l'obesitat i l'hèrnia de hiatus

La clínica Bofill de Girona és, des d'aquest mes, el primer centre mèdic de les comarques gironines on es faran reduccions d'estómac per endoscòpia, sense cirurgia. És una tècnica menys invasiva i està especialment indicada en el tractament de l'obesitat i l'hèrnia de hiatus.

La reducció d'estómac sense incisions, coneguda com a tècnica POSE, es du a terme per mitjà d'una endoscòpia, sense necessitat de fer cap incisió. La prova es fa amb sedació profunda i sempre sota control d'un anestesista. Consisteix a fer diversos plecs a l'estómac i suturar-los, per reduir així la seva capacitat. Com que es fa a través d'una endoscòpia, no es produeix cap ferida, la qual cosa evita risc d'infeccions, cicatrius i dolor postcirurgia, i permet una ràpida recuperació del pacient. Una altra opció per als pacients amb problemes d'obesitat és la col·locació d'un baló intragàstric: a través de la boca s'introdueix al pacient una esfera de silicona i s'omple de líquid. Això provoca en el pacient una sensació de sacietat que l'ajuda a perdre pes. El pacient ha de seguir controls periòdics de l'endocrinòleg.

Una altra de les tècniques avançades que ofereix la Bofill, de caràcter privat, és el tancament de l'hèrnia de hiatus per endoscòpia (SRS). L'hèrnia de hiatus és una afecció que fa que una part de l'estómac sobresurti dins del tòrax, la qual cosa provoca que l'àcid de l'estómac pugui arribar a l'esòfag i això causa la sensació de cremor típica del reflux. En aquest cas, l'especialista col·loca una barrera antireflux amb unes grapes especials, i crea unes sutures entre l'estómac i l'esòfag per reduir l'hèrnia de hiatus i restaurar l'anatomia. La prova es fa amb sedació profunda i sempre sota control d'un anestesista. Té una durada aproximada d'una hora. Es fa a través de la boca per endoscòpia, sense incisions ni cicatrius, per la qual cosa la recuperació és immediata i poc dolorosa. El 80% dels pacients tractats amb aquesta tècnica abandonen el tractament farmacològic i milloren substancialment la seva qualitat de vida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.