Salut

salut

El PSC diu que s'han fet fora 181 treballadors del Trueta

L'ICS nega aquesta xifra d'acomiadaments que s'haurien produït en els darrers dos anys, però admet una reducció de plantilla motivada, entre altres coses, pel traspàs de personal a l'ICO

La diputada socialista Marina Geli ha denunciat que les retallades al sistema sanitari de les comarques gironines han provocat una reducció de 181 treballadors de la plantilla de l'hospital Josep Trueta de Girona en els darrers dos anys. Geli es remet a dades del comitè d'empresa de l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona, segons les quals les retallades més importants de plantilla des del 2010 fins al 2012 s'haurien produït entre els diplomats d'infermeria (amb una pèrdua de 62 treballadors), seguit dels auxiliars i tècnics d'infermeria (amb 47 menys), auxiliars administratius (amb 31 menys), metges (13 menys) i zeladors (amb 11 menys). El col·lectiu de llevadores i el d'administratius haurien estat els menys afectats pels ajustaments pressupostaris aplicats per l'Institut Català de la Salut (ICS), que gestiona el Trueta. D'acord amb les mateixes dades, la plantilla del 2012 estava formada per 1.695 persones, mentre que la de l'any passat era de 1.514, la qual cosa representa una disminució del 10,6% del personal.

La diputada del PSC insisteix novament que en els dos darrers anys el pressupost del Trueta ha experimentat una retallada del 20%. I l'Institut Català de la Salut reitera que la reducció pressupostària ha estat del 12,9%, una xifra que se situa en la mateixa línia de la resta del sector sanitari. En concret, diu que s'ha passat d'un pressupost de 143.043.349 euros, el 2010, a un pressupost de 124.565.562, el 2012.

Geli expressa la seva preocupació per la retallada anunciada però no concretada pel 2013, de la qual diu que en serà còmplice ERC.

LA XIFRA

10,6
per cent
de retallada que hauria experimentat la plantilla del Trueta en els dos darrers anys, segons el PSC.

L'ICS admet que s'ha reduït la plantilla

L'ICS nega que s'hagin acomiadat 181 persones en dos anys. Però admet que hi ha hagut una reducció de la plantilla –que no quantifica– motivada per diverses raons, com ara el traspàs de professionals de l'ICS a l'ICO, la reducció dels contractes temporals pels canvis de la normativa laboral i la jubilació de professionals. I manté que en els darrers dos anys s'ha incrementat la plantilla de personal fix del centre, passant de les 970 a les 1.008.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.