Salut

societat

El nou pla de salut 2016-2020 integra l'atenció sociosanitària

El nou pla de salut 2016-2020 contempla l'apropament de l'atenció sociosanitària a l'àmbit sanitari com un dels projectes destacats entre els 43 que té repartits en 11 línies d'actuació, segons va explicar ahir el conseller de Salut, Boi Ruiz. El pla s'hauria d'aprovar a finals d'any.

Alguns dels nous objectius bàsics que s'haurien d'haver assolit el 2020 són la integració de l'atenció que presten els serveis socials a l'atenció sanitària. El conseller defensa que cal donar una atenció més integral, de manera que les persones rebin una ajuda quan han perdut la seva autonomia com a conseqüència d'una malaltia. La introducció d'escoles als hospitals per als nens que han d'estar ingressats o que les persones grans tinguin recursos per viure a casa seva tot i ser dependents són alguns dels exemples que va donar en recordar que hi ha malalties que tenen “conseqüències socials” que també han d'obtenir resposta.

El pla no disposarà de recursos econòmics extra, però sí n'alliberarà alguns per a projectes com un nou pla de recerca en els camps de la genètica i epigenètica. També preveu que el 2020 s'haurà implantat en el 100% del territori el cribatge en càncer colorectal entre la població diana, la implementació del Codi Risc de Suïcidi a tot Catalunya.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia