Ciència

instal·lacions

Més empreses i serveis al parc científic lleidatà

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL) va créixer el 2011 un 13%, i va arribar a les 65 empreses i els 1.100 treballadors, un creixement que se situa per sobre del 6% de
la mitjana dels 77 parcs científics estatals.

A hores d'ara hi ha en marxa una vintena de projectes de recerca, dels quals destaca Henufood, que busca les propietats del aliments per prevenir malalties cròniques. La recerca es fa conjuntament amb altres nou empreses
i onze hospitals i cen-
tres d'investigació. També l'Acers, que innova en materials per a la construcció de maquinària agrícola.

Pel que fa a nous equipaments, aquest any obriran el Magical, un centre de producció audiovisual, i el Fruitcentre, dedicat a la innovació en tot el procés de producció. Així mateix, es treballa en un nou laboratori TIC, amb la multinacional GFT, i també en una planta de tecnologia alimentària.

El PCiTAl pertany a la Universitat de Lleida i la Paeria i funciona des de fa cinc anys, després d'una inversió de 55 milions per adequar les antigues casernes militars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.