Ciència

La UdG aposta per comercialitzar els robots submarins

La quarta edició de la Conferència Científica Internacional de Robòtica Submarina va començar ahir a Girona

L'Institut de Visió per Computador i Robòtica (Vicorob) de la Universitat de Girona (UdG) està treballant per fer possible la comercialització dels seus prototips de robots submarins, en el marc d'una aposta de transferència amb què es vol participar en la creació d'empreses per, precisament, comercialitzar la seva tecnologia.

Una mostra del potencial tecnològic del Vicorob, que actualment disposa dos prototips, l'Sparus II i el Girona 500, es va poder veure ahir en el marc de la quarta edició de la Conferència Científica Internacional de Robòtica Submarina, que se celebrarà fins demà i en què participen 85 conferenciants de diverses nacionalitats.

Segons el director del Vicorob, Pere Ridao, “aquestes empreses, com la que volen crear, neixen d'un grup de recerca d'una universitat, en aquest cas el Vicorob, on s'ha desenvolupat la tecnologia. La idea és portar aquesta tecnologia al mercat, però participant en la seva comercialització”.

A banda de les conferències, entre els estands, a la part d'exhibició del congrés, hi havia dues empreses que van néixer al si d'una universitat. Aquest és el cas de Graal Tech, de Gènova, i d'Oceanscan, de Porto.

Aquestes dues empreses, segons Ridao, són un exemple de desenvolupament i comercialització de robots.

LA XIFRA

7
prototips
s'han desenvolupat a Girona en els darrers 20 anys. Actualment n'hi ha dos: l'Sparus II i el Girona 500.

Una conferència amb ponents de primer ordre

Un total de 85 conferenciants de diverses procedències (EUA, Japó, Austràlia, Brasil i Colòmbia, entre d'altres) debaten des d'ahir i fins demà sobre el futur de la robòtica subaquàtica autònoma i les seves possibilitats comercials.  Aquest tipus de vehicles són imprescindibles per les múltiples aplicacions que tenen a nivell de monitoratge i control del fons marí, ja sigui per motius de seguretat, per motius mediambientals o, fins i tot, per motius cartogràfics o arqueològics. L'equip del Girona Underwater Vision and Robotics, integrat en l'Institut de Visió per Computador i Robòtica (Vicorob) de la UdG, va començar a desenvolupar robots submarins l'any 1995. En l'actualitat és un referent internacional. Amb una plantilla de 24 persones, entre científics i tècnics, el grup ha participat en els darrers anys en quatre projectes de recerca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia