Educació

EDUCACIÓ

NOUS ESTUDIS UNIVERSITARIS AL CAMP DE TARRAGONA I LES TERRES DE L'EBRE

Cambrils i Amposta compartiran la seu de l'INEFC

VALORACIONS ·

Els alcaldes dels dos municipis, entre sorpresos i una mica decebuts

REPARTIMENT ·

La seu docent seria a Cambrils i les pràctiques es farien a Amposta

Solució salomònica. El consell rector de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC), després d'avaluar totes les propostes, va acordar ahir al migdia que Amposta i Cambrils compartiran la nova seu dels estudis universitaris d'INEFC a la demarcació de Tarragona, especialitzat en esports nàutics. Segons aquest òrgan, els set municipis que van presentar candidatura “reuneixen els mínims imprescindibles per poder desenvolupar l'oferta”, però dos, Amposta i Cambrils, “tenen uns punts forts més desenvolupats i més específics a les necessitats que requereix l'INEFC”. En principi el repartiment que proposa el consell rector és que l'edifici docent estiga a Cambrils i que a Amposta es desenvolupen les assignatures pràctiques relacionades o que donin continuïtat a les que ja es desenvolupen al centre de tecnificació esportiva que des de fa anys funciona a la capital del Montsià (esgrima, rem, piragüisme, handbol i atletisme). El consell rector també avança que es demanarà que Amposta aporti també els espais adients per poder desenvolupar la recerca avançada en la vessant medico-esportiva i entrenament dels esports nàutics, per a configurar-se com un centre de referència en aquest tipus de recerca.

L'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges (PSC), i el d'Amposta, Manel Ferré (CiU), valoraven ahir amb prudència la decisió. “Estic satisfet i content perquè a Cambrils tindrem la nova seu de l'INEFC, encara que sigui compartida amb Amposta”, va dir Benaiges, que va precisar que abans, però, caldrà “estudiar bé la lletra menuda” i saber millor com es concreta el repartiment. En la mateixa línia es va manifestar l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré, una mica més decebut que Benaiges. “La nostra il·lusió i el nostre treball era perquè la seu de l'INEFC es quedés a Amposta, i aquesta és la notícia que m'hauria agradat donar”, va dir Ferré, que no va voler entrar a valorar si la decisió havia estat més política que tècnica. “El cert és que no entenc gaire bé com es farà, i tant l'alcalde de Cambrils com jo mateix estem a l'expectativa”, va afegir Ferré, que va manifestar els seus dubtes sobre la funcionalitat de l'acord, ja que els dos municipis estan a uns setanta quilòmetres de distància.

En canvi, des de la delegació del govern de Tarragona, el delegat Xavier Sabaté celebrava la decisió del consell rector de l'INEFC i l'interpretava com una victòria per al Camp de Tarragona en considerar que s'havia escollit com a seu Cambrils, compartint projecte amb Amposta.

Reunió aquesta setmana

Amb tota probabilitat aquesta mateixa setmana –encara queda pendent de confirmar el dia i l'hora– està prevista una reunió entre els dos alcaldes i el director de l'INEF de Catalunya, Andreu Camps, per concretar millor “la lletra petita” d'aquesta decisió i quin paper jugarà cadascun dels dos municipis en aquesta futura seu dels estudis universitaris de l'INEF.

LA XIFRA

7
Són els municipis
que van presentar candidatura per acollir els estudis d'INEFC

LES FRASES

Aquesta no és la notícia que m'hauria agradat donar
Manel Ferré
Alcalde d'Amposta
Estic satisfet però caldrà estudiar bé la lletra petita
Robert Benaiges
Alcalde de cambrils

Els arguments de la seu conjunta

L'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya va emetre ahir un comunicat oficial explicant les raons de l'acord del consell rector en relació amb l'ampliació de l'oferta formativa i de recerca per als propers anys i més específicament l'ampliació a les comarques del sud de Catalunya. En total van presentar candidatura set municipis de la demarcació (Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Salou, Tarragona i Valls al Camp de Tarragona; i Amposta i l'Ametlla de Mar, a les Terres de l'Ebre). Tant Tarragona com l'Ametlla es van retirar per beneficiar Cambrils i Amposta, respectivament, el mes de juny passat, i segons l'informe tècnic del consell rector, tots set municipis reuneixen “els mínims imprescindibles per poder desenvolupar una oferta d'aquestes característiques, i dos, en concret Amposta i Cambrils, tenen uns punts forts més desenvolupats i més específics a les necessitats que requereix el nou centre”. Així el consell rector considera que “els punts forts tant de Cambrils com d'Amposta són totalment compatibles, i una acció conjunta i coordinada pot reforçar i donar molt més relleu a la proposta final”. “El consell rector creu que la suma de les disponibilitats i característiques positives de tots dos municipis poden ser perfectament conjugades, i per això ha decidit proposar una seu conjunta”, clou el comunicat, a més d'assenyalar que no és cap contratemps que hi haja dues seus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia