Educació

Més de 110.000 alumnes a les aules gironines aquest curs

Hi haurà 1.846 estudiants més que el curs passat

Els mestres i els professors s'incorporen avui als centres educatius per preparar les classes, que comencen el dia 7 de setembre, una setmana abans

La principal novetat és el canvi de calendari escolar

El nombre d'alumnes que s'incorporaran al curs escolar creixerà aquest any a les comarques gironines fins a 110.147, un total de 1.846 estudiants més que el curs passat, segons dades facilitades ahir pel Departament d'Educació. Aquest augment, però, no es produeix a tots els nivells. A primer d'educació infantil, per exemple, el nombre d'alumnes baixa de 8.334 a 8.098, i la segona disminució més significativa es registra a segon de batxillerat, amb 135 alumnes menys que el curs passat. Els increments més importants es produeixen a segon d'educació infantil, a segon i cinquè de primària i a tercer d'ESO. També creix el nombre d'alumnes a primer i segon del cicle formatiu de grau mitjà, tal com es pot veure en el gràfic.

Preparant les classes

Escoles i instituts ja escalfen motors. La plantilla de mestres i professors s'incorpora avui als centres escolars per començar a preparar el curs. D'infantil i primària hi ha un total de 4.632 mestres, i de secundària, 3.765 professors. També hi ha 185 professionals que faran tasques en els serveis i programes educatius.

Aquest curs incorpora com una de les novetats una setmana de vacances entre febrer i març. A les comarques gironines la setmana de vacances es farà del 28 de febrer al 4 de març, de la mateixa manera que als centres adscrits als serveis territorials de la Catalunya central, Lleida, el Maresme, el Vallès Oriental i les Terres de l'Ebre. Del 7 a l'11 de març faran vacances els centres adscrits als serveis territorials del Baix Llobregat, el Barcelonès, Tarragona i el Vallès Occidental, i al Consorci d'Educació de Barcelona. Del 23 de desembre al 6 de gener es faran les vacances de Nadal; del 18 al 25 d'abril, les de Setmana Santa, i el 22 de juny s'acabaran les classes. Cada centre pot establir tres dies festius de lliure disposició.

Redistribuir els recursos

El portaveu d'USTEC-STEs a Girona, Xavier Díez, valora la situació del nou curs escolar de manera negativa pel que fa a la reducció que afirma que hi ha de plantilla en relació amb dos anys enrere, les retallades de sou i el pla d'austeritat.

“Si es té en compte que el nombre d'alumnes augmenta, cal destinar-hi més recursos, en lloc de reduir-los, i reclamem un cop més que s'elimini la sisena hora a primària, ja que això faria possible distribuir molt millor els recursos de què es disposa”, destaca Díez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.